ЕП: "Побједа против Шпаније је поклон за људе у БиХ"

"Обрадовали смо људе у БиХ. Ово је била побједа за све људе у БиХ", рекао млади Ђорђе Алексић.

Кошарка 01.08.2015 | 14:20
ЕП: "Побједа против Шпаније је поклон за људе у БиХ"

Након побједе јуниорске кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине данас у грчком Волосу против селекције Шпаније у четвртфиналу Европског првенства А дивизије, плејмекер бх. репрезентације Ђорђе Алексић је за Анадолу Агенцy изјавио да је ово била побједа поклон за све људе у БиХ који навијају и подржавају младе кошаркаше.

"Обрадовали смо људе у БиХ. Ово је била побједа за све људе у БиХ", рекао је млади кошаркаш.

Истакао је како су показали да могу побјеђивати и највећа имена у свијету кошарке.

"Овај меч против Шпаније је био велики изазов за нас. Послије побједе над Италијом у нама је тињала нада да ћемо се успјети пласирати у полуфинале Европског првенства. Шпанија је врло тежак противик и показали смо да се можемо супроставити и тако јаким кошаркашким силама", рекао је Алексић.

Напоменуо је како је побједа против Шпаније додатно мотивисала све играче у тиму како би наставили са одличним играма и покушали доћи до финала.

"Стручни штаб вјерује у нас и ми се трудимо из утакмице у утакмицу да то и оправдамо. Ова побједа је велика мотивација за завршницу на овом првенству", казао је Алексић, додајући да ће у утакмици полуфинала против Турске покушати остварити повољан резултат.

"Потрудићемо се да одиграмо што је могуће боље. Стручни штаб нам је указао на мане противника и трудит ћемо се да их искористимо. Надамо се повољном резултату", истакао је Алексић.

Напоменуо је на крају како у тиму БиХ влада одлична атмосфера након неколико побједа које су остварили над највећим европским селекцијама.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

01.08.2015 16:03

Мене нисте мене су обрадовали ватерполисти Србије

ОДГОВОРИТЕ