СЛС: Звезди ништа не помаже! Ни играч више, ни пенал...НИШТА!

Све оно што ове сезоне приказује Црвена звезда са тренером Миодрагом Божовићем на челу не личи на фудбал, па су у првом првенственом мечу пред својим навијачима били на прагу пораза, али су се извукли и одиграли нерешено са нишким Радничким - 1:1 (0:1). Ни пенал, ни играч више нису помогли црвено-белима да у трећем колу Суперлиге направе преокрет.

Фудбал 31.07.2015 | 22:20
СЛС: Звезди ништа не помаже! Ни играч више, ни пенал...НИШТА!

Обрукали су се црвено-бели, звиждуци су парали "Маракану", а навијачи су и пре краја напуштали трибине. Мало је недостајало да српски вицепрвак као против ОФК Београда (6:2 после 0:2 на полувремену) направи велеобрт, након бледог ремија на гостовању Металцу (0:0) у прошлом колу.

Губила је Звезда од 36. минута, последњих пола сата имала је играча више, изједначила је у самом финишу када је имала пенал за тријумф, али је голман Нишлија Александар Јовановић одбранио имењаку Катаију шут са беле тачке.

Прво полувреме: Шок на "Маракани", могло да буде и 0:2
Кренули су црвено-бели офанзивно од самог почетка против Нишлија и најопаснији покушај имао је Идан Веред после ударца са дистанце у 11. минуту, да би узвратио Марјановић снажним шутем преко пречке искоса са десне стране.

У 19. минуту је Катаи пребацио одбрану гостију и пронашао Јовића који је издржао дуел са Радошом Булатовићем, али је центрирао оштро кроз петерац где никог није било, иако је Веред чекао повратну лопту.

Навијачи Звезде су често скандирали легенди клуба Драгану Џајићу, коме је недавно уграђен стент због вишегодишњих проблема са срцем, али се један од најбољих наших играча у историји осећа добро и на кућном је лечењу после хируршке интервенције.

Колико су редови домаће екипе били растрзани сведочи и тренутак из 23. минута када је Рајковић кренуо на једну дубинску лопту коју је Мбођ без потребе несмотрено избацио у корнер, у недостатку комуникације са капитеном, који је имао шта да замери високом штоперу.

Видело се да црвено-бели баш и не знају шта раде, па је казна стигла у 36. минуту - Ђуричковић је извео корнера са десне стране, резервиста Росић је умакао пажњи одбране и из петерца главом закуцао лопту у мрежу за 0:1, пошто је голман Рајковић отишао у празно. Занимљиво да је стрелац само девет минута раније заменио повређеног Булатовића, а због, по оцени судије Николића, неприкладне прославе поготка добио је жути картон.

Тргли су се мало Божовићеви пулени, али без правих шанси, једино је Веред у самом финишу првог полувремена погодио спољни део мреже поред десне стативе из гужве. Пред сам одлазак на предах је Раднички могао да удвостручи предност, Јовановић је поцепао Звездину одбрану додавање главом за Трифуновића, он је умакао Вукашину Јовановићу и пробао да лобује Рајковића који је крајњим напором закачио лопту, довољно да је спречи да му заврши иза леђа.

Друго полувреме: Кошкање и искључења, Раднички са десеторицом до бода, Звезда промашила пенал за победу
Навијачи су кореографијом и додатном подршком покушали да дају ветар у леђа играчима на терену, али је уместо тога Вукан Савићевић извео корнер као што то не чине ни почетници.

И Гроф Божовић је видео да нешто мора да мења, па је у 54. минуту увео Грујића и Ристића уместо Савићевића и Вереда. И управо су Звездина деца одмах унела живост, Ристић је из корнера са десне стране пронашао Грујића који је главом шутирао поред даље стативе, да би се по истеку сат времена потпуно закувало на терену.

Све је почело дуелом Ристића и Росића, дошло је до кошкања и чарки, као и вербалног сукоба између стрелца за Раднички и тренера голмана црвено-белих Срђана Максимовића, па су обојица искључена, Росић због другог жутог картона (први је добио приликом прославе гола). Нишлије се нису мириле са таквом одлуком, те је гужва потрајала, али ће последњих пола сата играти са десеторицом.

Када су се страсти смириле, Ибањез је из слободњака са око 30 метара погодио стативу ударцем поред живог зида, а притисак Звезде у 70. минуту нису успели да крунишу Јовић и Грујић после добре акције.

Потом је голман Радничког Јовановић приликом испуцавања лопте изашао ван казненог простора, па га је Ибањез из индиректа "бомбом" на кратко додавање Ристића ставио на муке, а онда је чувар мреже Нишлија ухватио и покушај Паркера главом.

До самог краја су црвено-бели нападали, прилично безидејно, али су у 88. минуту дошли до изједначења - Ристић је убацио лопту у казнени простор, Мбођ је главом асистирао до Луке Јовића који ју је са метар угурао у мрежу за 1:1. И онда пенал за Звезду у 90. минуту када је Катаи проиграо резервисту Матоша, кога је са леђа оборио Ђорђевић у свом казненом простору.

Одговорност је преузео Катаи, циљао доњи десни угао, што је голман Јовановић прочитао, одбранио најстрожу казну и израстао у јунака меча на "Маракани".

Црвена звезда - Раднички Ниш 1:1 (0:1)
Стрелци: Јовић у 88. минуту за Црвену звезду, а Росић у 36. за Раднички.
Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 22.000. Судија: Бојан Николић.
Црвени картони: Максимовић (тренер голмана Ц. Звезде), Росић (Раднички Ниш) у 60. минута.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Јовановић, Мбођ, Ибањез, Ковачевић, Савићевић (од 54. Грујић), Веред (од 54. Ристић), Катаи, Паркер (од 75. Матош), Јовић.

Раднички Ниш: Александар Јовановић, Петровић, Д. Булатовић, Лакиш-Пешић, Богдановић, Р. Булатовић (од 27. Росић), Ђуричковић, Марјановић, Трифуновић (од 81. В. Ђорђевић), Александар Јовановић (од 75. Игњатијевић), Б. Ђорђевић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

драган

31.07.2015 22:31

Ја срамоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цалифорниа дреамин

01.08.2015 12:01

Звезди не помаже, ни играч више, ни пенал, ни Алеx Вуцхицх, ни судије, ни НАТО... НИШТА! Живио наш ПАРТИЗАН.

ОДГОВОРИТЕ