Пеле дефинитивно отпао, Гроф из Русије доводи Ајаксово дете!

Бивши ђак Тен Катеа, Јола и Ван Бастена нови је пик управе црвено-белих! 

Фудбал 02.08.2015 | 09:00
Пеле дефинитивно отпао, Гроф из Русије доводи Ајаксово дете!

Португалац је отпао, Црвена звезда се окреће ка руском тржишту на коме ће покушати да упеца – Холанђанина. Црвено-бели нису успели да договоре долазак Бенфикиног Пелеа, а када је посао и дефинитивно пропао пажња је усмерена ка задњем везном Мордовије Мичелу Доналду.

Реч је о 26-годишњем Холанђанину који је прошао најбољу школу фудбала у Европи – Ајаксову, а на почетку сениорске каријере учио и од тренерских величина какви су Хенк Тен Кате, Марко ван Бастен и Мартин Јол. Ипак у Амстердаму није прошао, иако је после пријатељске утакмице са Бенфиком јула 2009. управо Јол у суперлативима говорио о тада још младом Доналду.
"Изненадио ме је. Одиграо је прелепо за једног тако младог играча. То је важно због самопуздања", говорио је тада Јол.

Међутим његове речи нису Доналду помогле да се устали у првом тиму Копљаника. После само осам првенствених наступа и позајмице Виљему ИИ решио је да фудбалску срећу потражи у Роди, да би се после три успешне сезоне у Керкрадеу 2014. отиснуо у Русију и потписао нза Мордовију. Управо тамо га је упознао и тренер Црвене звезде Миодраг Божовић, који је и тражио да Доналд стигне у Београд.

Како сазнајемо, договор је врло близу...

Коментари / 0

Оставите коментар