Кореча види само Србина на трону!

Новак ће доминирати још три или четири сезоне! Бивши број два светског тениса, Шпанац Алекс Кореча, уверен је да ће најбољи тенисер света Новак Ђоковић годинама доминирати у тениском каравану.

Тенис 01.08.2015 | 11:00
Кореча види само Србина на трону!

Он је на турниру у Гштаду причао о актуелном тренутку светског тениса и том приликом је истакао да је импресиониран игром шампиона Вимблдона током ове сезоне

"Новак је увек радио на детаљима у својој игри и покушавао да их побољшава посетепено. Уз све то, психолошки је током година изузетно ојачао. У последње две године подигао је ниво игре и он је за степеник више у односу на остале, који су помало и назадовали што због година, што због повреда.Ситуација је слична оној од пре десет година када је Федерер био на врхунцу и када се Надал уздизао. У то време они су били невероватно јаки, сада смо у ери када доминира Ђоковић", рекао је тенисер из Барселоне.

Он се осврнуо и на један од три Новакова пораза у 2015. У питању је финале Ролан Гароса у којем је наш тенисер поражен од Стана Вавринке.

"То је била једна од најбољих игара једног играча које сам видео у животу. Вавринка је играо невероватно агресивно, плус што је био екстремно прецизан. Током турнира имао сам осећај да Ђоковића неко може да победи само ако има чудесно добар дан. Стан је имао такав даниграо је савршен тенис", додао је Шпанац.

Кореча, који је два пута био финалиста Ролан Гароса, ипак верује да је Ђоковић тај који ће се о свему питати и наредних сезона.

"Вавринка је један од играча који могу да га угрозе, али ту су и Федерер, надал, такође и Енди Мареј када је у форми. Два пута га је добио у финалима гренд слема. Ђоковићев сервис је добар, форхенд такође, бекхенд исто, има одличан рад ногу, ритерн је невероватан. И ментално је стабилан. Зна тачно шта жели. Мислим да ће и у наредне три или четири године бити главни и онај којег ће сви желети да победе", закључио је Кореча.

Коментари / 0

Оставите коментар