Срби не играју за кладионице!

Више него занимљив текст нашег колеге Дејана Стевовића, иначе портпарола Ватерполо савеза Србије, са Светског првенства у Казању.

Остали спортови 31.07.2015 | 22:40
Срби не играју за кладионице!

Центар српског ватерполо тима Душко Пијетловић изјавио је после велике борбе и победе над Аустралијом (10:9) у последњем колу групне фазе такмичења на СП у Казању да српски тим увек иде на победу.

"Договорили смо се да нема калкулација, само победе нас интересују. Најбољи увек славе на крају и морамо да све побеђујемо ако хоћемо да будемо први", рекао је Пијетловић.

На први поглед нема ничег чудног иза те изјаве, јер смо већ навикли да су српски ватерполисти васпитани да увек иду на победу, без обзира на то што би им некад, можда, више одговарао неки други ривал у каснијој фази такмичења.

Али, калкулације јесу вечна тема, поготово спортских новинара.

Тако је колега из "Спортског журнала" Дејан Стевовић, који годинама прати ватерполо, а уједно је и портпарол Ватерполо савеза Србије, на свом Фацебоок профилу пренео занимљивости из пресс центра у Казању.

Ево шта је написао:

"Долазимо у пресс центар. Причамо шта је боље Италија или Америка (противник у четвртфиналу СП).Нико се много и не изјашњава. Четвртфинале је увек зезнута ствар. Американци у налету, без оптерећења. Италијани... ма довољно је рећи Италијани.

Кад колега Максим из РТЦГ рече:

'Србији је најбоље да изгуби'.

Згледасмо се. Нико на то није ни помишљао.

Максим: 'Идете онда на Јужну Африку па на Грчку'.

Признајем то ми се као лаику чини привлачније од Италије.

До пресс места на базену чујем још од двојице страних колега савет да треба новац да ставим на Аустралију. Зарада је лепа али знам и ове моје. Лову не стављам а ако треба ставићу на те моје.

И кренула утакмица, Мучимо се. Гледају ме страни новинари после треће четвртине када 'кенгури' воде 8:6. Смешкају се у стилу: 'Рекосмо ти'.

Е прц! Разиграше се ови моји, одоше на 10:8, добише меч иако је бод био довољан.

Тражим колеге да питам колико изгубише на кладионици. Милујем рубље у свом џепу.

Италија или Америка што сјаааа... Понос бато, да свакога погледамо у очи.

Питам Дулета (Пијетловића) о калкулацијама:

- Слушај Деки, договорили смо се никакве калкулације. Идемо па докле стигнемо. Најбољи морају све да победе.

Од Дулета и мене толико".

Немамо шта да додамо, осим да нам је драго што је колега Деки сачувао новац и што су српски ватерполисти такви какви јесу - прави спортисти.

Коментари / 0

Оставите коментар