СП: "Можда нам је много три дана одмора"?!

Српски ватерполисти, после тешко извојеване победе над Аустралијом, кажу да форма не би требало да се доводи у питање. Али, Филиповић сматра другачије: "Можда нам три дана одмора неће пријати. Напорно је, треба нам такмичарски ритам".

Остали спортови 31.07.2015 | 21:00
СП: "Можда нам је много три дана одмора"?!

Очекивали су српски ватерполиститежак дуел против Аустралије у последњем колу групне фазе такмичења на Светском првенству у Казању. Тако је и било.

Аустралијанци, предвођени селектором Елвисом Фатовићем, поштено су намучили "делфине", имали су вођство од два гола пред последњу четвртину. Али, у последњих осам минута српски тим се консолидовао и узвратио напад за коначну победу - 10:9.

"Добра форма Аустралијанаца је настављена и траје од самог старта турнира. Покушали су да нас уведу у свој ритам, пливали су квалитетно све време. Код нас је био сасвим добар почетак после којег је уследио пад у трећој четвртини. Успели смо да се вратимо и то најбоља ствар на утакмици. Лош је био критеријум суђења приликом давања прекршаја. Најважније је да смо победили и настављамо даље", кратко је анализирао селектор Дејан Савић.

Победом над Аустралијом, Србија се као првопласирана у својој групи пласирала у четвртфинале и себи обезбедила три дана одмора.

Али, један од најискуснијих у екипи, Филип Филиповић мисли да та пауза можда и није толико добра.

"Можда нам три дана неће пријати. Напорно је, треба нам такмичарски ритам. Сами смо себи данас загорчавали живот и драго ми је да смо се консолидовали у последњој четвртини. Сличан сценарио као у Лондону што се тиче резултата али је данас у сваком сегменту овај меч био мање стресан. Честитам момцима, имамо шта да радимо, да неке ствари у игри у наредна три дана поправимо", каже "Фића".

Бранислав Митровић је добио шансу на голу у последњих осам минута:

"Битна је победа. Истакао бих да је можда и добро што смо имали онај пад јер снага да се дигнемо и вратимо, што много значи. Било је доста промашаја у првом делу који су нас увели у несигурност. Међутим, нема никаквих дилема око наше форме".

Душко Пијетловић се надовезао:

"Мало смо, чини ми се, ушли психички слабије у меч што је резултирало са доста примљених голова из игре. Одбрана је била углавном добра али су се дешавали ти падови. Када су повели два разлике, по ко зна који пут смо почели да се чупамо и хвала Богу, успели смо. Договорили смо се да нема калкулација, само победе нас интересују. Најбољи увек славе на крају и морамо да све побеђујемо ако хоћемо да будемо први".

Коментари / 0

Оставите коментар