Жука: Можда будем тренер и у Србији!

Бивши фудбалер Партизана, Бразилац Жука, после играчке каријере, учи за тренера. Волео би да Партизан уђе у Лигу шампиона како би могао да гледа свој бивши клуб посредством телевизије.

Фудбал 06.08.2015 | 08:20
Жука: Можда будем тренер и у Србији!

Много странаца продефиловало је кроз српски клупски фудбал. Многи су играли тек епизодне роле, али било је и оних који су оставили дубок траг.

Тиме се, пре свих, може похвалити Партизан, који је имао неколико иностраних фудбалера који су заиста правили разлику на терену - Клео, Мореира, Ламин Дијара и Жулијано Роберто Антонело - Жука.

Овај потоњи, сада 35-годишњак, одиграо је две сезоне у Партизану са којим је освојио две титуле првака Србије. Играо је повређен, Гробари га памте као великог, срчаног борца, који не одустаје. Зато су га и волели.

Жука сада учи за тренера у свом Бразилу.

"Припремам се да се придружим стручном штабу млађих категорија свог бившег клуба Сеара. Али, морам свакодневно да учим и напредујем како бих успео. Надам се да ће се труд исплатити. Можда бих могао да будем тренер и у Србији", каже он за спортски додатак листа "Информер".

Жука жали што не може да прати утакмице Партизана, јер није у прилици, али је чуо да су црно-бели одиграли нерешено са Стеауом и да верује да уз Гробаре екипа може да избаци квалитетног ривала.

"Из личног искуства знам да пред Гробарима може да поклекне било ко. Баш бих волео да црно-бели уђу у Лигу шампиона, јер бих онда и у Бразилу могао да гледам њихове утакмице", каже он и додаје да више није ни са ким у контакту од људи из Партизана.

У Србији је актуелна прича о намештању утакмица. Упитан да ли се утакмице намештају у Бразилу, Жука одлучно одговара:

"Не, никада нисам чуо да је неки меч намештен у бразилској лиги. Са тим причама сам се сусретао само у Европи. И то не само у фудбалу, већ и у другим спортовима. То није добро, уништава лепоту фудбала и онога што би фудбал требало да представља".

Коментари / 0

Оставите коментар