СП: Срби тешко добили Аустралију! Као први у 1/4-финале!

Србија победила Аустралију 10:9 и пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Казању. Противник у четвртфиналу биће победник дуела САД - Италија.

Остали спортови 31.07.2015 | 14:00
СП: Срби тешко добили Аустралију! Као први у 1/4-финале!

Само они који не прате ватерполо могли су пре утакмице Србија - Аустралија да кажу: "Ма, ко још у тој Аустралији игра ватерполо!".

А сви они који прате ватерполо, знали су да ће директан дуел за освајање првог места у групи, а самим тим и директан пласман у четвртфинале Светског првенства у Казању, бити све само не лак.

Дубровчанин Елвис Фатовић, некадашњи тренер Југа, "скоцкао" је репрезентацију Аустралије и од ње направио више него респектабилну екипу, која је свој потенцијал потврдила и у мечу са европским шампионом Србијом.

Стрепели смо!

Србија - Аустралија 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) у 3. колу на СП. Противник у четвртфиналу биће победник дуела САД - Италија.

После много преокрета, серије Аустралије, а потом "ретерна" у последњој четвртини, Србија је обезбедила четвртфинале, а то значи три дана одмора.

Да неће ићи тако глатко, видело се од старта утакмице. Аустралија игра тврдо, са много пливања, а Елвис Фатовић је, очигледно, убацио и неки "виц" у игру, типичан за југословенску школу ватерпола.

Када се све то сабере, плус не баш сјајан дан српске одбране (поново је примљено девет голова као против Јапана!), уз мало нервозе... ето, невоља и неизвесности!

После гола Стефана Митровића за 6:4 почетком треће деонице, Аустралија је направила серију од чак 4-0(!) и у последњи део игре ушла са предношћу од два гола.

Али, "делфини" су се на време прибрали. Милан Алексић и Стефан Митровић побринули су се да Србија стигне до изједначења, а Живко Гоцић и Филип Филиповић до коналног тријумфа.

Стрелци за Србију: Филип Филиповић, Стефан Митровић и Милан Алексић по 2; Слободан Никић, Милош Ћук, Душко Пијетловић и Живко Гоцић по 1.

Најефикаснији у екипи Аустралије био је Арон Јангер са три гола, а два гола додао је Џоел Свифт.

Коментари / 0

Оставите коментар