ЛЕ: Жељо врло добар - преглед и осталих мечева...

Сарајевски Жељезничар је поражен од Стандарда у Белгији резултатом 2:1 (2:0) али је сачувао шансу за пролаз у плеј-оф Лиге Европе! Наду армије навијача клуба са "Грбавице" осигурао је Огњен Ђелмић поготком у 64. минуту. Душан Тадић постигао је гол из пенала у победи Саутемптона над Витесеом 3:0, у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 30.07.2015 | 23:30
ЛЕ: Жељо врло добар - преглед и осталих мечева...

Најтрофенији клуб Босне и Херцеговине је у Лијежу у четвртак увече био импресиониран величином и снагом Стандарда, али само првих 45 минута у којем су белгијски играчи имали сијасет шанси и постигли два гола.

Најприје је капитен плавих Маријан Антоловић у 16. минуту вадио лопту из мреже након што је дефанзивац Жеље Александар Косорић у намјери да избаци лопту у корнер испред нападача домаћина неспретно реаговао и Француза Антонија Нокерта послије лијепе акције Адријана Требела, чија асистенција га је "спојила" са голманом што је рутинерски завршио.

Тим Славољуба Муслина је погодио и двије пречке и имао је практично све у својим рукама на стадиону "Морис Дуфрејн" ...

Али, тако није мислио тренер Миломир Одовић, који је очигледно "свашта рекао" плавима у свлачионици, па су гости са "Грбавице" у наставку били много бољи и практично надиграли фаворизованог ривала. Најприје је Зоран Кокот у три наврата наговијестио да би Жељо могао постићи погодак, а онда је у 64. минуту, ГОЛ НАДЕ постигао Огњен Ђелмић.

Одапео је Ђелмић пројектил са ивице казненог простора и погодио лијеви угао гола Белгијанаца, да би само пар минута касније из слободњака уздрмао стативу!

Тад се видјело да и екипа Славољуба Муслина није нерањива и да је било мало спортске среће, Жељо би на "Кошеву" наредног четвртка бранио барем неријешен исход посебно јер је у финишу Дамир Садиковић пропустио чист "зицер", а у сљедећем нападу је и Риад Бајић погодио стативу.

Да резимирамо, Стандард јесте бољи тим, посебно у првом полувремену, имао је више шанси, погодио је двије пречке и постигао два гола, али и Сарајлије су показале да знају играти фудбал и биле чак доминантније у другом дијелу - један погодак и двије стативе уз још неколико добрих шанси могле су да донесу и повољнији резултат.

Ипак, ни ово није лоше јер у четвртак пред пуним "Кошевом" може свашта да се догоди!

Жељо је раније "апсолвирао" два корака у Европи (Болцан са Малте и мађарски Ференцварош), а како ће завршити овај трећи сазнаћемо послије 90 минута у Сарајеву.

Треба напоменути и да су легенде Жеље Мишо Смајловић и Јосип Букал у својим каријерама наступали у црвеном дресу Стандарда.

Утакмицу је добро судила тројка из Сјеверне Ирске на челу са главним арбитром Арнолдом Хантером, који је и вечерас доказао да је врло склон показивању картона.

Стандард: Тирам Улијен, Милец, Шолц, Ван Дам, Нокерт, Де Сарт, Енох, Требел, Бадибанга, Сантини. Тренер: Славољуб Муслин

Жељезничар: Антоловић, Косорић, Мемија, Младеновић, Богдановић, Бајић, Благојевић, Хаџиахметовић, Д.Садиковић, Ђелмић, Кокот. Тренер: Миломир Одовић.

Успешан је био и бивши тренер Партизана Вук Рашовић, чији је Динамо Минска минималним резултатом славио у Цириху.

Сарајевски Жељезничар поражен је 2:1 од Стандарда у Лијежу који води Славољуб Муслин, док је Хајдук савладао Стромгодсет 2:0. Бледа Борусија Дортмунд надиграла је Волфсбергер 1:0 у Аустрији.

Розенборг је упркос нестравном промашају празног гола једног играча савладао Дебрецин 3:2, после преокрета у Мађарској.

Французи су били веома убедљиви, Бордо је разбио АЕК Ларнаку 3:0, а Сент Етјен истим резултатом славио код Таргу Муреша у Румунији.

Велики кикс направио је Вест Хем Славена Билића, који је са играчем мање испустио два гола предности па је ремизирао са Астром Ђурђу 2:2.

Сигуран је био Атлетик Билбао против Интер Бакуа 2:0, док је Работнички изненадио Трабзон 1:0. ПАОК је са играчем мање савладао Трнаву 1:0, а Рубин Казањ је победио Штурм 3:2 у Грацу.

Преокрет је виђен у Елфсборгу, где је Од Гренланд повео 1:0, али је поражен. Атромитос је неочекивано славио против АИК-а 3:1 у Стокхолму, а АЗ Алкмар је надиграо Басакшехир 2:0.

Брендби је играо без голова са Омонијом, док је украјинска Зарја савладала Шарлрлоа 2:0 у Белгији.

ЛЕ, квалификације:
Кајрат – Абердин 2:1
Елфсборг – Од Гренланд 2:1
АИК – Атромитос 1:3
Алтах – Гимараеш 2:1
Аполон – Габала 1:1
Краснодар – Слован Б. 2:0
Либерец – И.К. Шмона 2:1
ПАОК – Трнава 1:0
Штурм – Рубин 2:3
АЗ Алкмар – Басакшехир 2:0
Тун – Вадуц 0:0
Жилина – Ворскла 2:0
Цирих – Динамо Минск 0:1
Таргу Муреш – Сент Етјен 0:3
Брендби – Омонија 0:0
Дебрецин – Розенборг 2:3
Кукеши – Легија 1:2 прекинуто
Работнички – Трабзон 1:0
Бордо – АЕК 3:0
Шарлроа – Зарја 0:2
Стандар Лијеж – Жељезничар 2:1
Атлетик Билбао – Интер Баку 2:0
Вест Хем – Астра 2:2
Белененсеш – Гетеборг 2:1
Хајдук – Стромгодсет 2:0
Сампдорија – Војводина 0:4
Волфсбергер – Борусија Д. 0:1
Саутемптон – Витесе 3:0

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А јој

31.07.2015 10:56

Па зар обојица Срби, шта ће они у репрезентацији БиХ и још дају голове за немогућу државу.

ОДГОВОРИТЕ