ЛЕ: Ух, ала Воша демонтира Зенгину Сампдорију!

Фудбалери Војводине уписали су се златним словима у историју клуба победивши Сампдорију у Торину са 4:0, у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 30.07.2015 | 23:15
ЛЕ: Ух, ала Воша демонтира Зенгину Сампдорију!

Војводина у Торину остварила једну од највећих победа у клупској историји!

"Хоће ли ме Воша опет победити и наљутити? Апсолутно не!", рекао је пола у шали, а пола у збиљи тренер Сампдорије Валтер Зенга у среду увече.

У четвртак му сигурно није до шале.

Екипа Златомира Загорчића није само победила много познатији италијански тим већ га је потпуно надиграла.

Момци у "пола белим, а пола црвеним" дресовима изненадили су рутинском победом и противника и противничке навијаче (који су се сетили Вујадина Бошкова), а и многе у својој земљи. Само не свог тренера.

Зенга је после меча стао пред своје навијаче и извињавао се.

Играла је и изгледала Војводина на Олимпијском стадиону као тим који долази из далеко развијене лиге од наше. У сваком моменту знала је шта хоће и шта не сме да дозволи противнику. Нападала је гол Вивијана почетком оба полувремена и у оба периода тресла мрежу.

Од почетка до краја утакмице Новосађани су доминирали, играли су нападачки без страха и сасвим заслужено су већ после првог меча једном ногом у плеј-офу.

Све је почело голом капитена Иванића у четвртом минуту после маестралне акције, а у наставку је уследила канонада.

На 2:0 повећао је Станисављевић у четвртом минуту другог дела, у 58. минуту у стрелце се уписао и Ожеговић који је стигао пре голмана и сјајним лобом га матирао са око 20 метара, а исти ифрач је и ставио тачку на бриљантно издање српскго тима још једним маестралним голом у 90. минуту.

Није згорег истаћи и то да су "лале" одиграле меч без капитена Нина Пекарића и првог нападача Миљана Мрдаковића, који због повреде неће наступити ни у реваншу.

На крају, 90 минута мучена Сампдорија трудила се да у финишу спречи потпуни дебакл, али Ожеговић није имао милости. Реванш ће бити одигран следећег викенда на Карађорђу, који дуго није угостио већег међународног противника од некадашњег вицешампиона Европе.

Фудбалери Војводине нису могли да навијачима упуте бољу позивницу. Воша ове сезоне пише историју!

Реванш је на програму следећег четвртка на ’Карађорђу’ који ће сигурно бити испуњен до последњег места.

Сампдорија: Вивијано, Касани, Силвестре, Зукановић, Фернандо, Барето, Паломбо, Крстичић, Соријано, Едер, Муријел.

Војводина: Жакула, Василић, Панков, Настић, Ђурић, Иванић (Бабић), Станисављевић (Стаменић), Пушкарић (Палочевић), Секулић, Максимовић, Ожеговић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар