Руси затварају Косову пут до Мундијала!

Фудбалска репрезентација Косова неће моћи да учествује у квалификацијама за Мундијал у Русији 2018. године.

Фудбал 31.07.2015 | 17:20
Руси затварају Косову пут до Мундијала!

То је изјавио почасни председник Фудбалске федерације Русије (РФУ) Вјачеслав Колосков.

Он је за агенцију "Р Спорт" нагласио да Косово након одржаног жреба квалификационих група у Санкт Петербургу 25. јула неће моћи накнадно да се укључи у такмичење.

Медији су, позивајући се на председника косовског савеза Фадиља Вокрија пренели да му је председник Европске фудбалске уније (УЕФА) и кандидат за председника ФИФА Мишел Платини обећао да ће постати пуноправни цлан ФИФА почетком наредне године и да ће бити прикључен И групи са Хрватском, Турском, Исландом, Украјином и Финском.

"Као прво, Платини тек треба да победи у председничкој трци, а као друго, већ је обављен жреб који није одржала УЕФА, већ ФИФА и само она ће одлучити кога ће пустити, а кога не. Мислим да је та информација неистинита и тешко да долази од самог Платинија. Ипак, он је искусни руководилац, дуго година се налази на челу УЕФА и дуго година је потпредседник ФИФА. Зна за ред", рекао је Колосков за ганецију Спутњик.

Мундијал у Русији, 21. по реду, биће одржан од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЗИЗЗУ

31.07.2015 17:34

Фадил Вокри, некада најбољи фудбалер Партизна, "Мисел Платини" назван стадион у Пазови који је отворио Толе Карадзиц Бас смо утицајни, излобирали смо право

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санкције

31.07.2015 17:36

Па за овакво пнашање Русије су једино могуће санкције, јер ово је спорт није политика

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

01.08.2015 04:56

Је ли Колосков сигуран да ће првенство бити одржано?!

ОДГОВОРИТЕ