"Рафа и Новак су мање интересантни од Федерера"!

Бивши румунски тенисер Илије Настасе истакао је да више воли да гледа Роџера Федерера него Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

Тенис 30.07.2015 | 20:00
"Рафа и Новак су мање интересантни од Федерера"!

Настасе, који је током каријере освојио два Грен слема и био први на свету, истакао је да је Федерер атрактивнији од двојице конкурената, за које каже да му нису превише интересантни.

Човек који је током каријере подигао 58 трофеја навео је да је начин игре избор сваког тенисера и да се у то не треба мешати.

„Првенствено бих платио да видим Федерера. Њега преферирам пре Надала, а Надала пре Ђоковића. Њих двојица су ми мање интересантни јер играју слично. Волим да гледам када офанзивни тенисер игра против дефанзивца. Али, не можете их натерати на нешто, ти момци играју онако како им највише одговара и како мисле да имају највећу шансу за победу“, рекао је Настасе.

Уследило је логично питање – зашто толико воли да гледа Роџера?

„Зато што он може да уради све. Не постоји играч који игра толико разноврсно као он. Изненађен сам да нема играча који га имитирају. Федерер је само један и његов таленат се не може копирати, али зашто не постоји неко ко игра слично њему?“, запитао се Румун.

69-годишњак из Букурешта тврди да Швајцарац и даље може да се такмичи на највишем нивоу.

„Да, и нисам сагласан са људима који траже да се пеонзионише. Федерер ће играти докле год он жели. Освојио је све – ово што сада долази је само бонус. И даље је здрав и може можда да игра до 40. године. Чудно ми је да се неко повуче на врхунцу. То можете урадити, али не када играте најбољи тенис“, додао је он.

Многи сматрају да живимо у златном добу тениса у којем на делу, у исто време, можемо видети Федерера, Надала, Ђоковића, Марија и многе друге.

„Данас би било немогуће да будем први на свету, као и да имам тако успешан период какав сам имао“, закључио је Настасе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЖИВ НАМ БИО НОВАЧЕ!

30.07.2015 18:47

Је ли те неко нешто питао илије? Вероватно те привукла федерерова, немачка, надменост. Али шта те привукло код Надала? Извлачење гаћица из гузе? Е, мој илије, ти си историја и прошлост. Ко се још сећа тебе?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормално

01.08.2015 07:37

Нормално да је Роџерова игра интересантнија,јер игра раразноврсно и маштовито.Он није Рафа и Новак који заузму бусију на основној линији и смарају више сати пребацујући лоптицу преко мреже док њихови ривали не погтијеше.Уосталом, Надал је у интервју за београдски НИН прије пар година рекао да би волио да има таленат да игра тенис као Роџер.Они који не знају ко је био Настасе нека се мало искористе интернест и информишу се.

ОДГОВОРИТЕ