Армин Хоџић: Сањам дрес БиХ!

Надам се да ће ме селектор БиХ Мехмед Баждаревић пратити овдје у Динаму, истакао млади Динамов нападач Армин Хоџић.

Фудбал 01.08.2015 | 22:40
Армин Хоџић: Сањам дрес БиХ!

Млади Динамов нападач, босанскохерцеговачки интернационалац Армин Хоџић захваљујући недавном голу спектакуларним „шкарицама“ против Интера, у мечу у којем је постигао хат-трицк доспио је на бројне насловнице медија у Хрватској, регији, али и Европи. Добио је ријечи похвале и од тренера Динама Зорана Мамића, а очи фудбалског свијета окренуле су се према овом Сарајлији са загребачком адресом.

„Једноставно, хтио сам да постигнем погодак шкарицама и тако се све поклопило, наравно уз мало више среће. Сигурно сам пресретан ради тога поготка који је, могу слободно рећи, један од љепших погодака ХНЛ-а, или што су рекли, у повијести ногомета. Могу само рећи да сам пресретан ради тога. Искрено, не замарам се славом стеченом због поготка, желим само да тренирам и напредујем“, рекао је у ексклузивном интервјуу за Анадолу Агенцy Армин Хоџић, фудбалер Динама.

На питање што очекује од ове сезоне у Динаму, Хоџић каже како му је здравље на првом мјесту, али и да се нада да ће, уз тренинг, све остало доћи само по себи.

„Динамо је велики европски клуб, сигурно највећи клуб у региону. Циљ у сезони је да освоји све овдје у Хрватској и да се изборимо што даље у Еуропи“, истакао је Хоџић.

Хоџић не жели далекосежно прогнозирати Динамове могућности у Европи. Међутим, вјерује да након 1:1 у првој утакмици трећег преткола Лиге шампиона са Молдеом, у реваншу у Норвешкој наредне седмице „модри“, ипак, могу изборити пролаз у плаy - офф Лиге шампиона.

Према Арминову мишљењу, ГНК Динамо нема правог конкурента у Хрватској. Најближи Динаму је, сматра, ХНК Ријека, а затим и Динамов љути ривал Хајдук.

Истиче и да још није разговарао са Мехмедом Баждаревићем, али да се нада да ће га селектор репрезентације БиХ пратити у наредном периоду.

„Надам се да ће ме пратити овдје у Динаму“, коментирао је Хоџић који жели изборити статус стандардног првотимца у Динаму.

Међутим, наступ за „А“ репрезентацију БиХ му је једна од највећих жеља у животу и каријери, признаје Хоџић.

Увјерен је како се репрезентација БиХ „са селектором Баждаревићем и квалитетном екипом може квалификовати за ЕУРО 2016“.

„Имамо доста добрих играча. Наравно да вјерујем у репрезентацију и велики сам оптимиста да ћемо се пласирати на ЕУРО 2016“, поручио је Хоџић.

Прати и игре свог бившег клуба Жељезничара за којега каже да је у досадашњем току сезоне доста тога направио, елиминацијом Ференцвароша, али и да тим са „Грбавице“ није без шанси ни против белгијског Стандарда у трећем претколу Европа лиге.

„Ако и ништа не направе против Стандарда, мислим да сви навијачи, али и момци који играју у Жељи треба да буду поносни на то што су направили“, поручио је Хоџић.

Новинару Анадолу Агенцy открио је и да има два играчка узора.

„Фудбалски узор ми је Цхристиано Роналдо, али исто и Един Џеко, јер многи у свијету требају да се угледају на његов животни пут кроз фудбал, који је, могу рећи сигурно, са дна доспио до нечега великог“, тврди Хоџић.

Хоџић каже и да премало посјећује родно Сарајево, јер је сезона у току, тренинзи су напорни, али кад добије два дана слободно оде до пријестолнице БиХ посјетити родитеље и пријатеље.

У Загребу му је, каже, прелијепо, због атмосфере у клубу, али и града уопште.

„Пресретан сам ту, стварно“, поручује је Хоџић пред којим је, судећи према показаном у само једној од посљедњих утакмица, сјајна фудбалска каријера.

Коментари / 0

Оставите коментар