Енглези подржавају Платинија за предсједника ФИФА-е!

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) подржала је данас канадидатуру Мишела Платинија за председника Светске фудбалске федерације (ФИФА).

Фудбал 03.08.2015 | 09:00
Енглези подржавају Платинија за предсједника ФИФА-е!

Платини, председник Европске фудбалске уније (УЕФА) објавио је да ће се кандидовати за председника ФИФА. Он је навео да ФИФА мора да окрене нови лист, после оптужби за корупцију и хапшења високих функционера светске куће фудбала.

„Подржавамо Платинијеву кандидатуру. Имамо добар однос са њим и надам се да ће стећи потребну подршку за водећег човека ФИФА, у најтежем периоду у њеној историји“, рекао је председник ФА Грег Дајк, „Знамо да ће бити много кандидата, што би требало да резултира снажном и здравом дебатом. Међутим, не смемо да потценимо колико ће захтевно бити свакоме од њих да води организацију која је окаљана. Цела структура ФИФА мора да буде размотрена и промењена из корена“.

Дајк је рекао да је 60-годишњи Платини права особа која ће унети реформе у скандалу погођену ФИФА.

Платини жели да замени Сепа Блатера, који је на челу ФИФА од 1998. године. Блатер је крајем маја добио пети мандат, али је само неколико дана касније поднео оставку због хапшења високих функционера ФИФА у склопу истраге америчких и швајцарских власти о корупцији, које се десило два дана пре самих избора.

Платини је председник УЕФА од 2007. године, а члан Извршног комитета ФИФА од 2002. године.

Избори за председника ФИФА биће одржани 26. фебруара, а Блатер ће до тада бити на челу светске куће фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар