Зукорлић: Треба испитати и злочине Насера Орића

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић каже да не жали што резолуција о Сребреници није усвојена у УН, што правда вишом политиком. Инсистира да је геноцида било и тражи српско признање, али и да је потребно испитати и злочине које је починио ратни команднт Сребренице Насер Орић.

Србија 30.07.2015 | 13:06
Зукорлић: Треба испитати и злочине Насера Орића

Муфтија Зукорлић каже да све што ће допринети релаксацији односа, који су ушли у стање напетости након догађаја у Поточарима треба подржати. Он у том погледу, посету председништва БиХ и дочек премијера Вучића сматра позитивним искораком.

После Вучићевог одласка у Поточаре и о одласку Бакира Изетбеговића у Кравице да ода почаст страдалим Србима, муфтија Зукорлић каже:

- Однос према злочинима је нажалост постао талац дневнополитичке перцепције односа и то јесте један од великих проблема и кад је у питању геноцид у Сребреници и сви злочини који су се дешавали на овим просторима. Однос према жртвама не би требало да буде игра шаха, па сада ви повучете потез, па ми повучемо потез, каже муфтија Зукорлић и додаје да није разочаран што декларација о Сребреници није усвојена. По њему питање валоризације злочина није ни решиво ни коначно било каквом декларацијом, па ни разолуцијом УН.

На питање да ли је могуће помирење Срба и Бошњака уколико Срби процесуирају своје злочинце, а Бошњаци своје славе као хероје попут Насера Орућа, муфтија Зукорлић каже:

- Све што тражим од других, тражим и од својих. Етничка питања немају верску и националну боју и вредност су за себе. Не можете другоме држати лекције, а себе заборављати, каже он.

На констатацију да је мало превише сврстати Србе уз нацисте као једине починиоце геноцида у људској историји Зукорлић каже:

- Срби су нација, а нацисти идеолошка група. Правилно је рећи починиоци геноцида. Нико не жели, чак ни разолуција, да сврстава Србе уз нацисте, већ починиоце геноцида.

Дилетантска прича из источне Азије

Поводом изјаве исламског теолога Шејх Имран Хусеина, који тврди да у Сребреници није било геноцида и да резолуцију потурају исти они ( Запад и НАТО) који су својевремено омогућили да до злочина дође, муфтија Зукорлић каже да је то неозбиљна прича, крајње дилетантска с крајњег ћошка света, из источне Азије.

- Он као да је то прочитао с цедуљице коју му је неко потурио. Таквих шарлатана има на свакој страни, додаје Зукорлић.

(Наше новине)

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ким

30.07.2015 11:15

Шејх Имран Хусеин није никакав дилетант , прегледајте на yоу тубе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ?

30.07.2015 17:46

Па распитај се мало ко то од великих исламских учењака на било којем крају свијета признаје овог Имрана Хуссеина !!? Ама бас нико. Чак су прије пар година неки изјавили да се муслимани га пазе јер тумачи неисправно вјерске прописе.

Name

Босанац муслиман

30.07.2015 11:57

Наравно да треба да одговара ако је поцинио злоцин , сваки разуман и нормалан цовјек то подрзава , злоцин је злоцин и нема ни вјеру ни нацију

ОДГОВОРИТЕ
Name

јок

30.07.2015 14:34

Убијати Србе није био злоцин у НДХ као сто није ни у БиХ. За убијање српских зена и дјеце се добија ордење.

Name

Перо

30.07.2015 12:05

Дај муфтија немој лупати глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

30.07.2015 12:21

Нека се исламски теолог Шејх срамоти својом изјавом а ти се својом поноси. Нешто се не бринем за Шејх Имран Хусеина, не знам зашто, ваљда што не личи на дилетанта. Нешто се више бринем за твој образ него за његов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УДБОВАЦ

30.07.2015 13:00

МА ЗНАО САМ ДА ЈЕ И ЕФЕНДИЈА УДБОВАЦ. ЈОС САМО ДА ГА КАРАМРКО ПРЕПОЗНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан ,

30.07.2015 14:46

знамо ,Ми ,Муфтијо Зукорлицу и ко сте ви и какав сте "дилетант "...процитан си Ти ,давно ,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адис

30.07.2015 21:16

Па неким овдје очигледно никако удовољити. Док се сути у вези Орица, не ваља. Кад се проговори и то од стране Бошњака, опет не ваља. Ко' би вам удовољио??

ОДГОВОРИТЕ
Name

пердоне моа

31.07.2015 07:09

Адисе сједи и ћути и шути. Још си ти зелен за овакве дискусије. Ствар је у томе што се он увлачи неком у нешто.

Name

ре Ха?

30.07.2015 23:04

Ко су велики исламски учењаци ? Ко тумачи исправно 'вјерске прописе' и ко их је прописао . Кур'ан је света књига која је остављена генерацијама да је проучавају , поруке анализирају и увијек изнова из њих уче , на добробит људског рода - а ти причаш о вјерским прописима .

ОДГОВОРИТЕ