Њујоршка "вечера у бијелом"

Скоро 5.000 помодараца и љубитеља доброг залогаја окупило се касно синоћ на обали реке Хадсон у Њујорку како би присуствовало петом издању "Вечери у белом", великом пикнику на којем је дозвољен долазак искључиво у белој одећи.

Занимљивости 30.07.2015 | 14:30
Њујоршка "вечера у бијелом"

Организатори су ове године за место одржавање те, сада већ традиционалне манифестације које се до последњег тренутка чува у тајности, одабрали једно од пристаништа на реци Хадсон, у монденском кварту Трајбека.

Учесници, који су се унапред пријавили за догађај, сами су донели храну, столове, столице, тањире, стоњаке, цвеће - што је све, наравно, морало бити у белој боји. Како преносе агенције, тај тренди пикник је имао дугу листу чекања са 35.000 имена од којих већина није добила прилику да на њему учествује.

Под отвореним летњим небом, на температури од 33 степена, окупљена маса гостију дала је знак за почетак вечере махањем белим салветама. Након јела уследио је плес, а све се завршило сакупљањем и одношењем прибора и смећа.

Манифестација "Вецера у белом", која се организује једном годишње, настала је 1988. у Паризу, а убрзо се проширила и на многе друге градове у Европи и у свету. Ове године "Вечера у белом" биће организована у око 70 градова у више од 35 земаља.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар