НАСА објавила поруке ванземаљцима

Америчка свемирска агенција (НАСА) објавила је на интернету интегрални садржај златних плоча са снимљеним звуковима са Земље, које је послала 1977. у сондама Војаџер 1 и 2, како би их нека напредна ванземаљска интелигенција пронашла, те се тако упознала са нама и нашом планетом.

Занимљивости 30.07.2015 | 13:20
НАСА објавила поруке ванземаљцима

Међу аудио записима налазе се поздрави на 55 језика, као и звукови из земљине свакодневнице - звук кише и ветра, воза у пролазу, аутомобила, али и дозивање мајмуна и слонова.

На златним плочама је снимљено и 27 музичких нумера, од Баха до Чака Берија и Луиса Амстронга, од сенегалских до кинеских и перуанских мелодија.

Био је то начин да се сажме човечанство. Звучни записи допуњени су са 116 фотографија најпознатијих призора са Земље, схемама соларног система и објашњењем нашег дигиталног система.

Испод можете чути поздрав на српском, а комплетне поруке можете чути овде.

Иначе, једна од песама коју је НАСА послала ванземаљцима, јесте и блуз класик Блајнд Вилија Џонсона "Дарк Wас тхе Нигхт, Цолд Wас тхе Гроунд".

Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СКЕПТИК

30.07.2015 12:47

Као да је малим народима мало земаљских душмана (читај: американаљца и британаца), па хоће да нам на врат натоваре и ванземаљце (ако већ постоје). Можда су луђи и суровији и од земаљских злотвора, мада не верујем у то, а и ко је овластио НАСА-у да шаље поруке? Предлажем Савету безбедности УН-а да изгласа резолуцију против америке-чемерике и њихових једностраних потеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

31.07.2015 05:49

Људи пису о космосу а ви одмах на политику окрецете !Сви све знају и хоце да паметују!Све це нестати и земља и људи а свемир це трајати јос милијареде година !

ОДГОВОРИТЕ
Name

АГНОСТИК

01.08.2015 10:54

Друг Мах(кс),ниси схватио поенту мог коментара. Кад сам ово писао, пре свега сам мислио на ону несрећну резолуцију што су покушале британске курве да је ''провуку'' у СБ УН-а, а још пре тога сам имао на уму да се амерички пробисвети петљају у све и свашта и да то мешање правдају угрожавањем националних америчких интереса, било да се ради о Балкану, Кореји, Јапану, Сибиру, Украјини, Криму или Кини, свеједно. И они наравно при том не угрожавају националне интересе, пре свега малих народа. Дао Бог да пропадне и та Америка, па макар и ми осетили последице. Толико о томе, друже Друг Мах(кс).