Зграда Скотланд јарда постаје луксузни хотел

Некадашње седиште лондонске полиције Скотланд Јард, у улици Вајтхол Плејс, биће претворено у луксузни хотел са пет звездица а читав пројекат ће коштати 154 милиона евра.

Занимљивости 30.07.2015 | 10:00
Зграда Скотланд јарда постаје луксузни хотел

Очекује се да ће Велики Скотланд Јард Хотел прве клијенте примити 2017, а ноћење у некадашњој Метрополитен станици полиције, у коју је често навраћао чувени Шерлок Холмс описан у романима Артура Конана Дојла, коштаће и до 10.000 фунти.

Хотел површине 56.000 квадратних метара, имаће седам спратова и 235 соба, више ресторана, два бара, библиотеку, салу за састанке, а гостима ће на располагању бити и хотелска услуга 24 сата свих седам дана у недељи. Хотелски персонал бројаће 250 особа.

Кућа наслоњена на зграду у викторијанском стилу биће намењена забавним активностима гостију, а реновирање зграде Скотланд јарда коштаће око 50 милиона фунти.

Иначе, нови власник Скотланд јарда је индијски бизнисмен Јусуфали Кадер (50), један од најбогатијих Индијаца, власник компаније ЛуЛу Груп, са седиштем у Абу Дабију.

"Велики Скотланд Јард Хотел биће синоним за рафиниран укус и изванредну услугу", изјавио је Кадер.

"Лондон ће добити један од најпривлачнијих хотела на свету, пре свега за туристе. Свесни смо да је овај пројекат сјајна могућност за развој града", рекао је индијски бизнисмен.

У тој згради је било смештено седиште лондонске Метрополитан полиције од 1829. и 1890. године, које је затим премештено 500 метара даље у Норман Шоу Билдингс, на трг "Викторија Ембанкмент".

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хумана архитектура :)

30.07.2015 09:18

Импресивно! Таман за смјестај дијела миграције !

ОДГОВОРИТЕ