ЛШ: Предност за Салцбург, Базел, Селтик!

Фудбалери Салцбурга и Базела стекли су два, а Селтика гол предности у првим мечевима трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 29.07.2015 | 23:30
ЛШ: Предност за Салцбург, Базел, Селтик!

Салцбург је у другом полувремену сломио Малме за 2:0 код куће, док је Базел у завшници надиграо Лех за 3:1 у Пољској.

Селтик је у финишу сусрета успео да стигне до минималне победе над Карабагом, док је Ајакс испустио два гола предности у Бечу, Рапид је изборио 2:2. Без голова су играли само ХЈК и Астана у Хелсинкију.

Салцбург је у потпуноси надиграо Малме наших Николе Ђурђића и Владимира Родића, али је уз много муке сломио отпор Швеђана. Меч је преломио фантастичан гол Андреаса Улмера са 30-ак метара, почетком другог дела игре.

Непосредно после тог гола Родић је пропустио велику шансу за госте, потом су се ређали промашаји Салцбурга, да би коначно минут пре краја Мартин Хитерегер реализовао пенал за солидну предност пред реванш на северу Европе.

Базел је "на време" повео у Познању, Ланг је погодио у 34. минуту, али је само два минута касније изједначио Томала. Пољаци су упали у велики проблем средином другог дела када је Кедзиора направио пенал и добио црвени картон. Међутим, Гаши промашује са беле тачке.

Уследио је жесток притисак Швајцараца, који је уродио плодом у последњих 15-ак минута. Резервиста Марк Јанко је пробио бункер Леха за нову предност, док је два гола вишка пред реванш донео други играч са клопе, Давид Цала.

Ајакс је после првих 45 минута у Бечу имао практично решен двомеч са Рапидом, али су "копљаници" успели да испусте два гола предности.

Сјајну игру холандског великана у првом полувремену головима је крунисао Дави Класен, Рапид је уз много среће избегао још неколико голова, да би потпуно преокренуо ситуацију у наставку.

Аустријанци преузимају контролу над утакмицом и врше велики притисак на госте, те већ у трећем минуту наставка смањују резултат преко Берића.

Пола сата пре краја домаћин остаје са играчем више, исључење Шваба после бруталног старта најавило је рутинску победу Ајакса, али су Холанђани потценили ривала, који 15 минута пре краја користи велику грешку гостујуће одбране те поготком Шауба стиже до изједначења.

У самој завршници "копљаници" пропуштају две добре шансе за победу, Јан Новота је сјајним интервенцијама спасао Рапид, па ће у Амстердаму бити одлучено ко ће у плеј-оф за ЛШ, а ко у ЛЕ.

Селтик се опет намучио са ривалом из бившег СССР-а. У Глазгову и даље памте срамоту из двомеча са Шахтјором из караганција и тесну победу над казахстанцима.

Ништа мање проблема им није задао азербејџански Карабаг који је сјајно парирао Шкотима до саме завршнице утакмице, да би осами минута пре краја Дерик Бојата донео Селтику олакшање пред реванш меч.

ЛШ, 3. коло квалфикација:
Салцбург – Малме 2:0 (0:0)
Улмер 51, Хинтерегер 89п
Стеауа – Партизан 1:1 (0:0)
Варела 82 – Вулићевић 62
Селтик – Карабаг 1:0 (0:0)
Бојата 82
Лех – Базел 1:3 (1:1)
Томала 36 – Ланг 34, Јанко 77, Каља 90+2
Рапид Беч – Ајакс 2:2 (0:2)
Кајнц 48, Берић – Класен 25, 43
ХЈК Хелсинки – Астана 0:0

Уторак:
ЦСКА Москва – Спарта Праг 2:2 (1:1)
Митлијанд – АПОЕЛ 1:2 (0:2)
Милсами – Скандербег 0:2 (0:0)
Макаби ТА – Викторија 1:2 (0:2)
Панатинаикос – Клуб Бриж 2:1 (1:1)
Јанг Бојс – Монако 1:3 (0:0)
Динамо ЗГ – Молде 1:1 (1:1)
Видеотон – БАТЕ Борисов 1:1 (0:0)
Фенербахче – Шахтјор Доњецк 0:0

Коментари / 0

Оставите коментар