Семберски производи у понуди Београђанима

Град Бијељина биће оснивач фирме која би ускоро требало да буде отворена на Велетржници Београд преко које ће се на ово велико регионално тржиште пласирати роба из Републике Српске.

Република Српска 29.07.2015 | 22:05
Семберски производи у понуди Београђанима

У саопштењу се истиче да су владе Српске и Србије заинтересоване да се отклоне проблеми на граници, да би се лакше обављао промет робе и да би се пољопривредни производи из Републике Српске ускоро могли наћи на Велетржници Београд.

"Врло је битно да се удружимо и да радимо на унапређењу односа јер само тако можемо да задовољимо потребе и трећих тржишта", истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Према његовим ријечима, Велетржница Београд је највећа институција за промет пољопривредно-прехрамбених производа у Србији, има најбољу локацију у региону, одличну повезаност ауто-путем са најважнијим дистрибутивним центрима, а налази се и поред међународног аеродрома "Никола Тесла".

Директор Велетржнице Београд Наташа Путник изјавила је да су у Србији спремни да помогну Српској колико је могуће да се овај договор о сарадњи ускоро и реализује.

"Србија је веома значајан партнер у робној размени за Републику Српску и ово је велика шанса да се пољопривредни производи ускоро преко Велетржнице Београд нађу и у осталим земљама региона", рекла је она.

Велетржница Београд простире се на површини од 18,5 хектара и има годишњи промет робе од 120.000 тона.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брод

29.07.2015 21:22

Коначно једна добра вијест, Бијељна у свему примјер за друге градове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

30.07.2015 00:26

А мени опет трећина.

ОДГОВОРИТЕ