СП: ''Делфини'' разбили Јапанце, Црногорци једва до бода!

Репрезентација Србије лако је савладала селекцију Јапана 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), у другом колу групе Б Светског првенства у Казању. Ватерполисти Црне Горе и Аустралије ремизирали су 5:5, у другом колу групе Б, а јужни суседи су потпуно разочарани игром.

Остали спортови 29.07.2015 | 18:00
СП: ''Делфини'' разбили Јапанце, Црногорци једва до бода!

"Делфини" су се тако осамосталили на првом месту у групи са две победе, јер су Аустралија и Црна Гора ремизирали у другом мечу 5:5.

Против Јапанаца, који су повели на овом мечу 1:0, Србија је доминирала са центарских позиција (6/7 шут), а посебно је блистао Слободан Никић са шест погодака. Три је додао Душко Пјетловић, а три Андрија Прлаиновић.

"Делфини" су мало опуштеније ушли у меч па су се условно речено мучили у првом периоду (2:1), али већ у првој половини другог успостављају доминацију и серијом од четири гола стижу до 6:1 чиме преламају меч.

У наставку утакмице тим Дејана Савића је рутински постепено повећавао вођство, Јапанци су тек у завршници трећег периода добили мало више простора те једини пут на мечу везали два гола.

Српска селекција последњи меч у оквиру групне фазе игра у петак од 12 часова и десет минута, а противник ће јој бити Аустралија.

Дуел у Казању почео је помало неочекивано, пошто су Јапанци заиграли веома ангажовано и агресивно од самог старта, а таква игра донела им је и вођство. Такеи, прва звезда екипе, био је прецизан са неколико метара улево искоса, али је наша селекција успела да краја прве деонице да стигне до преокрета – погоцима Пјетловића и Прлаиновића. Пред сам крај прве деонице видели смо и једну веома занимљиву ситуацију, када је голман Јапана искључен због дуела са Пјетловићем, али 'Делфини' нису успели да затресу празну мрежу – 2:1.

Екипа Дејана Савића сјајно је отворила другу деоницу, па су ствари убрзо дошле на своје место. За непуна три минута наша селекција постигла је четири поготка и стигла до 6:1, а двоструки стрелац био је Слободан Никић. Јапанци средином периода успевају да постигну и други гол, али Стефан Митровић враћа наш тим на +5 (7:2). Прлаиновић постиже осми гол за Србију, да би Јапан остао на истом одстојању поготком из петерца чиме је закључено прво полувреме – 8:3.

Наставиљена је доминација "делфина" и у трећем кварталу, погоцима Ранђеловића, Пјетловића, Митровића и Никића предност је брзо порасла на 11:4, а Јапанци су тешко стизали до гола и са играчем више. Међутим, у завршници периода сјајно кажњавају опуштање српских ватерполиста, те први пут на утакмици постижу два гола у низу (12:6). Због тога слектор Савић тражи тајм-аут, након ког Прлаиновић закључује четвртину новим голом – 13:6.

Ништа се није променило у последњем периоду, српски ватерполисти су одржали висок ниво игре, те лако стизали до голова, те преко Пјетловића, Мандића стигли до 15:8, пет минута пре краја. Вртло брзо сјајног Никић повећава на 17:8. До краја меча Србија постиже још два поготка те стиже до двоцифрене победе – 19:9.

Након пораза од Србије, Црногорци су шансе за освајањем првог места свели на минимум, а очекује их и велика борба за другу позицију.

Аустралија је замало стигла до изненађујућег тријумфа против вицешампиона света, али је Млађан Јановић маестралним лобом 22 секунде пре краја спасао Црну Гору.

"Никога не можемо да победимо с оваквим нападом. Шутеви су нам били јако лоши, њихов голман практично није имао неких одбрана. Тај сегмент игре морамо да поправимо ако мислимо да нешто направимо на шампионату", рекао је Драшко Бргуљан.

Црногорци су феноменално почели меч, повели 3:0, први гол примили тек после 15 минута игре, али су потпуно стали у другом полувремену.

Након поготка Дарка Бргуљана за 4:2 са играчем више, уследио је суноврат у игри, што Аустралијанци користе и серијом од 3:0 преокрећу резултат на 5:4.

"Надам се да ћемо Јапан да побиједимо са великом разликом, а онда нас у осмини финала чека Казахстан или Јужна Африка. Потом Грчка или Хрватска", додао је Бргуљан. Црна Гора је деловала безопасно у нападу, голман Аустралије Стентон је тек повремено морао да реагује, али је у самом финишу меча ипак капитулирао.

Тако се Србија победом над Јапаном учврстила на првом месту у групи, а против Аустралије јој је довољан и реми да сачува прво место у групи.

Коментари / 0

Оставите коментар