Ово је најбоља петорка која неће играти на Европском првенству!

Невероватна несмотреност помоћног тренера Црвене звезде Велибора Радовића, највероватније је коштала Бобија Марјановића одласка на Европско првенство са репрезентацијом Србије. Бивши див Црвене звезде је морао да отпутује у Америку на додатне прегледе и вероватно се неће вратити на време за предстојеће првенство, али Боби није једини играч великог знања и потенцијала који неће наступити на Европском такмичењу.

Кошарка 30.07.2015 | 08:00
Ово је најбоља петорка која неће играти на Европском првенству!

Сличан проблем су имале и репрезентације Босне и Херцеговине и Словеније, које су због захтева НБА клубова морале да повуку позиве за њихове најбоље играче.

БиХ ће свакако осетити губитак најбољих играча, зато што је чак троје кошаркаша одлучило да не наступа на Европском првенству, од којих је најзвучније име Мирза Телетовић из Финикс Санса! Талентовани шутер је због ретке болести морао да паузира велики део такмичења, да би његов клуб и дефинитивно одлучио да неће ништа да ризикује и забранио му да наступа за БиХ.

Када је реч о Словенији, за њих неће наступати Горан Драгић. Плеј Мајами Хита је у договору са председником овог НБА клуба одлучио да паузира и прескочи првенство, како би се што боље спремио за предстојећу сезону. Ипак је овај кошаркаш потписао уговор на пет година за суму од 85 милиона долара, па се због тога управа не коцка са његовим здрављем.

Црногорци нису успели да се пласирају ове године на Европско првенство, па ће тако гледаоци остати ускраћени за сјајне партије Николе Вучевића из Орланда и његовог имењака Пековића из Минесоте, који су свакако имали одличну сезону иза себе у најјачој лиги на свету.

Заједно са Бобијем Марјановићем, ово је свакако једна од јачих петорки, у чијим играма на жалост нећемо моћи да уживамо на Европском првенству.

С обзиром на то колико кошаркаша са простора бивше Југославије неће бити у оптицају за Европско првенство, може да се направи и други тим играча, међу којима би били Јусуф Нуркић (Денвер), Бојан Дубљевић (Валенсија), Нихад Ђедовић (Бајерн), Перо Антић(Фенербахче), Мирза Бегић (Лаборал).

Тренер Саша Ђорђевић је дефинитивно у великом проблему, с обзиром на то да се већ захвалио на сарадњи Милану Мачвану који је покривао Бобијеву позицију, па су у протоколу још само Огњен Кузмић и Никола Милутинов који ће се такмичити за његово место.

Коментари / 0

Оставите коментар