Милутинов: Да ми је прије 5 година неко рекао...

Српски центар допутовао у Атину и обукао црвено-бело.

Кошарка 29.07.2015 | 19:20
Милутинов: Да ми је прије 5 година неко рекао...

На трансфер сагу лета, окончану минулог викенда, у уторак је дефинитивно спуштена завеса.

Доскорашњи центар Партизана Никола Милутинов допутовао је у Атину и први пут разговарао са новинарима у улози новог кошаркаша Олимпијакоса.

"Јако сам срећан што сам стигао овде. Олимпијакос је велики клуб. Урадићу све што могу да освојимо титулу, као и остале трофеје. Што да не? И првенство и Куп Грчке и Евролигу", рекао је на аеродрому.

Млади Новосађанин био је у центру пажње још од јуна, када га је НБА драфту одабрао Сан Антонио. Потом је отпутовао у САД на консултације са "мамузама" о својој будућности и понудама неколико клубова, међу којима су били ПАО, Ефес и Олимпијакос.

У јулу је "преломио", напустио црно-беле и задужио опрему шампиона Грчке.

"Ово је, заиста, велико лето за мене. Све је почело од ноћи НБА драфта. То вече било је најважније у мом животу", додао је.

Ипак, пре селидбе у Америку очекује га напад на европске трофеје са новим тимом и саиграчима које изузетно цени.

"Није потребно много причати о томе да ћу радити са Спанулисом и Принтезисом. Пре пет година сам их гледао на ТВ-у и никад нисам помишљао да бих могли да ми буду саиграчи", објаснио је Милутинов, који ће се брзо вратити у Словенију, на припреме "А" репрезентације за Еуробаскет.

А, онда га очекују изазови у дресу Олимпијакоса, са којима ће наступити у Групи Б Евролиге, уз Анадолу Ефес, Лаборал Кућу, Армани, Цедевиту и Лимож.

Коментари / 0

Оставите коментар