Тухелови резови у Дортмунду – отпали Гроскројц, Лајтнер и Кирх!

Сва тројица овог лета би могли да напусте Борусију.

Фудбал 30.07.2015 | 14:00
Тухелови резови у Дортмунду – отпали Гроскројц, Лајтнер и Кирх!

Старт сезоне много ранији но што су последњих година навикли у Дортмунду. Али ове сезоне нема Лиге шампиона, ове сезоне Борусија ће и до Лиге Европа морати преко квалификација. Први противник је аустријски Волфсбергер, који није калибар тима који би могао да нам наговести колико може Борусија, али нам јесте открио један важан детаљ – нови тренер Милионера Томас Тухел изгледа не рачуна озбиљно на универзалца Кевина Гроскројца.

Момак који код Јиргена Клопа само што није бранио се наиме није нашао на списку играча лиеценцираних за двомеч трећег кола квалификација за Лигу Европе. То наравно не значи да не би могао да буде већ за плеј-оф, али немачки медији овакву Тухелову одлуку схватају као дефинитивну потврду онога о чему се одавно шушка – после шест година дошло је време за растанак Гроскројца и клуба за који навија од малена.

Гроскројцов уговор са БВБ-ом истиче наредног јуна, па је ово лето последња прилика за Борусију да заради иоле озбиљнији новац на његовој продаји.

Занимљиво, на списку се нашло места за Нурија Шахина и Адријана Рамоса, који су већ неколико месеци ван строја због тешких повреда, па се тек полако враћају у ритам. Ни Гроскројц није у најбољој форми, али је већ играо један пријатељски меч.

Тухел је иначе прецртао и 22-годишњег везисту Морица Лајтнера, који је претходне две сезоне провео на позајмици у Штутгарту, те искусног Оливера Кирха. Очекује се да ће обојица напустити Вестфален.

Подсетимо, Борусија је овог лета довела Гонзала Кастра (Бајер Леверкузен/11.000.000 евра), Романа Буркија (Фрајбург/3.500.000) и 19-годишњег Јулијана Вајгла (Минхен 1860/2.500.000), а продала Мичела Лангерака (3.500.000/Штутгарт) и Милоша Јојића (3.000.000/Келн), док је Ћиро Имобиле за 3.000.000 евра позајмљен Севиљи, а Себастијан Кел отишао у пензију.

Коментари / 0

Оставите коментар