Анализа: Ово су Пепове дилеме у Бајерну...

Намећу се Хојбјерг и Кимих, Данте више није недодирљив, мистерија Геце...Немачки медији анализирају учињено на почетку припрема и издвајају добитнике и губитнике.

Фудбал 31.07.2015 | 21:20
Анализа: Ово су Пепове дилеме у Бајерну...

Најтеже четири недеље су прошле, одавно већ у Бајерну раде са лоптом, кренуле су и припремне утакмице, Валенсија је савладана са 4:1, Интер са 1:0, у дуелу са Гуангџоу Еверграндеом није било голова... Али само набрајање резултата нимало нам неће појаснити ситуацију у Бајерну, па смо у помоћ позвали угледни Кицкер.де, који је анализирао почетак припрема у табору немачког шампиона и покушао да предвиди наредне потезе Пепа Гвардиоле.

Не тактичке, јер то је у случају Шпанца скоро па немогуће, већ у питању састава. Дакле – ко су губитници, а ко добитници текућих припрема?

Новинари Кикера као најпозитивнији пример истичу 24-годишњег новајлију из Шахтјора Дагласа Косту, који је стигао за 30.000.000 евра, али је први утисак да је сваки цент отишао на право мест. Брз, вешт са лоптом могао би да представља праву замену за Арјена Робена и Френка Риберија, мада му се замера на слабој реализацији.

Намеће се и 20-годишњи Џошуа Кимих, који је у медијима некако неправедно запостављен јер је његов долазак из Штутгарта договорен још у јануару када се Бајерн обавезао да ће талентованог везисту платити између 7.000.000 и 8.500.000 евра. Карактерише га миран пас, али је још превише лаган да би се рвао са сениорима, па ће морати да поради на снази.

Што се тиче староседелаца, Кикер примећејује да је по одласку Бастијана Швајнштајгера у тимској хијерархији напредовао Томас Милер, који сада са Џеромом Боатенгом дели треће место по утицају у свлачионици. Филип Лам и Мануел Нојер су ипак ван конкуренције. И сви су закуцани у првом тиму. Исто би од овог лета требало да важи и за Тијага Алкантару од кога се очекује да експлодира и преузме улогу плејмејкера. Извештачи из Кине наводе да је са Тијагом у вези Бајерн много опаснији у атацима по средини терена. Откровење сезоне могао би да буде Пјер-Емил Хојбјерг, 19-годишњи Данац који је сазрео током шестомесечне позајмице у Аугзбургу, па се и њему предвиђа одређена минутажа. Много већа него пре.

Кад су негативне оцене у питању у очи прво упада статус Дантеа, који се са припрема вратио повређен и пропустио турнеју по Далеком истоку. И није се толико осетило, па се спекулише да би управа Бајерна после нешто лошије сезоне 31-годишњег дефанзивца сада могла да му дозволи да оде у случају праву понуде и нешто заради на искусном Бразилцу. Али не баш одмах, јер Хави Мартинез и малерозни Холгер Бадштубер још нису сасвим спремни.

Највећа је ипак мистерија шта ће бити са Мариом Гецеом, јунаком нације и стрелцом тријумфалног гола у финалу Мундијала против Аргентине. Геце нема загарантовано место у тиму, а дочека ли са таквим статусом и финиш прелазног рока није немогуће ни да ће отићи. Такве гласине круже одавно, али Бајерн се тешко одриче домаћих асова. Гвардиола пак нема проблем с тим.

За крај и три млада имена која ће морати још много зноја да пролију не би ли се изборила за шансу у једном од сигурно пет највећих клубова Европе.

Ђанлука Гаудино прошле сезоне је шансу добијао на кашичицу, а претпоставља се да ће и ове више времена провести у другом тиму Бајерна. Исто важи и за 19-годишњег нападача Синана Курта, око којег су Баварци прошлог лета заратили са Борусијом Менхенгладбах, те Американца Џулијана Грина, који се калио у ХСВ-у, а и следеће сезоне ће. Питање је само где.

Коментари / 0

Оставите коментар