Фетел: Можемо до немогућег – титуле!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да ће италијански тим покушати да уради немогуће и победи Мерцедес у борби за титулу у Формули 1.

Остали спортови 29.07.2015 | 12:00
Фетел: Можемо до немогућег – титуле!

Недељна Велика награда Мађарске означила је почетак летње паузе коју је Немац дочекао са 42 бода мање од водећег Луиса Хамилтона.

“Морамо још много тога да надокнадимо, али се никад не зна. Сигуран сам да ћемо покушати да урадимо апсолутно све и учинимо оно што је немогуће могућим. Најважније је да останемо мирни, дамо све од себе и видимо где ће нас ово путовање одвести”, рекао је Фетел.

Ферари је одлично започео сезону, Фетел је тријумфовао на другој трци у Малезији, а његов тимски колега Кими Раиконен је био други на Великој награди Бахреина, четвртој рунди. Међутим, од тада је уследио пад, да би Фетел изненадио победом на “Хунгарорингу”, где је водио од старта до циља.

“Имали смо неколико разочаравајућих трка, које су биле испод нивоа, па је ова победа означила прави скок, који смо жељно чекали. Тешко је поверовати да можемо да одржимо овакав ниво на свим тркама, али на последњих неколико трка нисмо били на нивоу, па се надамо да ћемо бити конкуретнији у наставку сезоне”, рекао је технички директор Џејмс Елисон.

Први човек Ферарија Маурицио Аривабене истакао је да очекује бољи други део сезоне, али је признао да ће бити тешко победити Мерцедес.

“Они су најјачи тим и ми то прознајемо. Они имају болид који је добар на свим стазама, а ми очекујемо и добре и лоше трке, међутим, правац у којем идемо је добар. На почетку сезоне је разлика била велика, али смо успели да је смањимо и полетимо опет, то је прича ове сезоне”, нагласио је Аривабене.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 се наставља Великом наградом Белгије 23. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар