''Делфини'' задовољни: Добро је, али може још боље!

Селектор Србије Дејан Савић оценио је после победе над Црном Гором да је на старту Светског првенства било тешко за оба тима.

Остали спортови 28.07.2015 | 16:00
''Делфини'' задовољни: Добро је, али може још боље!

Србија је у понедељак славила резултатом 11:8, у првом колу Д групе.

"Почетак је добар, мада је на старту било тешко на обе стране. Наша одбрана је солидно функционисала, сигурно је да смо головима из игре успевали да се одвојимо. Црна Гора је имала последњи трзај када је стигла на минус један, али смо се са два брза гола одвојили и привели утакмицу крају", изјавио је Савић.

Двоструки стрелац Милан Алексић био је задовољан игром екипе на отварању шампионата.

"Рекли смо да је важна победа, али не треба правити еуфорију. Можемо још боље и очекујем да ће тако бити у наставку такмичења", казао је Алексић, а с њим се сагласио и искусни Андрија Прлаиновић.

"Добро смо играли, показали доста позитивних ствари, иако је било мало грча на почетку утакмице. Одбраном смо их натерали да шутирају из тешких позиција. Гојко је добио на сигурности и после смо се одвојили. Услови за игру су сјајни и уживање је играти у овом базену", истакао је Прлаиновић.

Капитен Живко Гоцић навео је да је најважнија победа против одличног тима какав је Црна Гора.

"Ништа није одлучено и тако бих размисљао и да смо изгубили. Играли смо добро, али можемо још боље. И у наредна два меча морамо да будемо максимално озбиљни како бисмо обезбедили прво место у групи", поручио је Гоцић.

Филип Филиповић, који је три пута погодио противничку мрежу, честитао је саиграчима на приказаној игри и важној победи.

"Честитам екипи, Гојко Пијетловић је био сигуран на голу, одбрана како треба, мада је било неколико јефтиних голова. У нападу нисмо све реализовали, али је најважније да смо победили уз квалитетну игру", закључио је Филиповић.

Црногорски селектор Ранко Перовић признао је да је славио бољи и квалитетнији тим.

"Србија је боља екипа. Ми нисмо одустајали и нисам незадовољан. Укратко, победио је бољи тим", рекао је Перовић.

Наредну утакмицу српски ватерполисти играју у среду од 16.30 сати против Јапана.

Србија је у Казањ стигла као прва репрезентација која је, уз домаћина Бразил, обезбедила учешће на Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар