Југовић пита: "Орлови", којим то адутима пријетите?!

Бивши репрезентативац Владимир Југовић тврди да Србија не сме после три катастрофална циклуса да буде оптимиста после жреба квалификација за СП 2018. "Више бих волео да чујем да ће бити тешко, јер за Србију више нема лаких ривала".

Фудбал 28.07.2015 | 23:15
Југовић пита: "Орлови", којим то адутима пријетите?!

Са великим осмехом сви у ФСС, познаваоци фудбала у Србији, али и "познаваоци фудбала" испратили су жреб квалификационих група за Мундијал 2018. Прве реакције су биле "сад је коначно дошло време да се Србија пласира на СП".

Заиста јесте крајње време, али је реално питање да ли су "орлови" и кадри за тако нешто.

Владимир Југовић, бивши репрезентативац, тврди да приступ "лако ћемо" се много пута екипи обио о главу, па због лоших резултата у претходна три циклуса, фудбалери треба да тврде да ће им бити тешко да стигну до пласмана на СП, а не да су ривали "лаки" и "по мери".

"Више бих волео да чујем да ће бити тешко, јер за Србију више ниједан ривал није лак. Или бар немамо право да га таквим сматрамо. Сви ће нам бити тешки ако не покажемо квалитет, ако нисмо организовани и срцем и главом 100 одсто на терену", поручио је за "Наше новине" Југовић.

Он је поставио конкретно питање.

"Ко смо ми да тврдимо да ћемо бити бољи од Велса и Аустрије који су сврстани у нашу групу из првог и другог шешира, односно испред нас?"

Југовића нешто друго брине - ко ће водити "орлове"?

"Питање свих питања је знамо ли ко ће бити селектор Србије у квалификацијама за СП 2018, јер је већ време да се то зна. Ако је ЕУРО 2016 за нас изгубљен, да ли ће то бити Радован Ћурчић или ћемо опет десет дана пред почетак тражити неког чудотворца ко зна одакле? Кад то сазнамо, можемо да правимо планове", јасан је Југовић.

Он је напоменуо да Аустријанци имају селектора Марсела Колера од 2011. године, а ипак нису отишли на Мундијал у Бразилу прошле године, Велшани такође имају селектора на дуже стазе и обе селекције воде у групама за ЕУРО.

"Рецимо Аустријанци су екипа, могу да не победе али њихови играчи увек дају више од максимума, а ми? Ми смо супротна прича - имамо играче, али немамо тим".

Он истиче да је веома важно немати звезде у тиму.

"За репрезентацију увек мора да се игра са поносом, и увек најмање 100 одсто! А не сви долазе као звездице, па се на терену угасе. Некад је добро ослободити се таквих, јер ће екипа бити јача", поручио је Владимир Југовић.

"Нека се сви угледају на Љубинка Друловића и Вељка Пауновића. Како су они бирали играче, да ли је ико могао да им се меша у посао? Зато су и постали најбољи у Европи и свету. Око наше сениорске репрезентације има превише паметњаковића и суфлера и ако им се подлегне - нема нам спаса", поручио је Владимир Југовић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

стварност

28.07.2015 21:32

Све ми се цини да и сад у тим наредним квалификавијама опет неце србија проци,они се само несто кофрце а кад је игра у питању,ту су нула.У осталом видјет цемо.Боље је да их не гледамо на том првенству ако неце да играју срцем.Ако це играти ко и до сад ,да се само казе да су играли за репрезентацију онда је много боље да предају мјесо неким младјим анонимусима који це да се бори срцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

29.07.2015 04:03

Е конацно несто паметно и искрено да процитам и то не од било кога него од играца који је стварно Дусу остављао на Терену и за Клубове гдје је играо а за Репрезентацији не треба ни прицати увијек је трцао највисе и борио се са поносом. Једини који искрено казе какво јесте насе Стање у Репрезентацији и не прица глупости јер са једним Бодом сто смо до сада осфојили нисмо ми ни близу фаворита а камо ли ста даље.

ОДГОВОРИТЕ