Надал: Никада нисам оволико губио!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да се осећа одлично, али да мора да прихвати да је ове године имао више пораза него у последњих 11 година.

Тенис 27.07.2015 | 15:00
Надал: Никада нисам оволико губио!

Надал је у прошлости имао проблема са повредама, али ове сезоне није такав случај, већ једноставно не игра на нивоу који од њега сви очекују.

То је довело и до његовог пада на АТП листи, па је тренутно десети на свету, што му је најлошији пласман у последњој деценији.

“Осећам се добро и немам никаквих проблема”, рекао је Надал пред почетак турнира у Хамбургу, на којем ће се у првом колу састати са сународником Фернандом Вердаском.

Летње турнире после Вимблдона већина тенисера не схвата толико озбиљно, јер су припрема за последњи део сезоне, али је за Надала ове године другачији случај.

“Морам да прихватим да је ово нова ситуација и да је превазиђем добрим ставом и напорним радом, којим ћу доћи на добар ниво. Ове године сам изгубио више мечева него у последњих десет или 11 година”, истакао је Шпанац.

Надал је од почетка сезоне доживео 12 пораза, а последњи је дошао од Немца Дастина Брауна у другом колу Вимблдона. Иако за тај пораз каже да је био тежак, наглашава да живот иде даље јер се спорт своди на победе и поразе.

“Срећан сам што сам се вратио у Хамбург. Нисам играо овде од 2008. године, тако да је лепо вратити се у тако леп град. Имам лепе успомене на овај турнир. Мислим да је победа над Карлосом Мојом 2003. године био веома битан меч за мене у то време, али се врло добро сећам и меча са Новаком 2008. године, који је био веома емотиван”, нагласио је Надал.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ФОРПАС

27.07.2015 14:47

Рафа, губиш енергију чупкајући уши и нос, а посебно се исцрпљујеш вадећи гаћице из гузе. И мењај стрица (тренера).

ОДГОВОРИТЕ