Фетел: Жил би прије или касније био дио Ферарија!

Возач Ферарија Себастијан Фетел посветио је победу у трци Формуле 1 за Велику награду Мађарске возачу Марусије Жилу Бјанкију.

Остали спортови 26.07.2015 | 19:40
Фетел: Жил би прије или касније био дио Ферарија!

Бјанки је умро од последица повреда главе задобијених у трци у Јапану.

Фетел је тријумфовао на Хунгарорингу, остварио 41. победу у каријери и тиме се изједначио се Ајртоном Сеном по броју тријумфа. Испред су само Михаел Шумахер са 91 победом и Алан Прост са 51 тријумфом.

Фетел је трку завршио за сат, 46 минута, девет секунди,985. То је прва победа за Ферари на Хунгарорингу од 2004. године, када је тријумфовао Михаел Шумахер.

"Ово је невероватан дан, али ова победа је за Жила. Сви смо имали невероватно тешку недељу и свима нам је веома тешко због њега. Мислим да су сви у Ферарију знали да би Жил, пре или касније био део нашег тима", рекао је Фетел после трке.

Пре трке одржан је минут ћутања у знак сећања на возача Марусије Жила Бјанкија, који је после девет месеци у коми, умро 17. јула од последица повреда главе, које је задобио прошлог октобра током трке за Велику награду Јапана.

Друго место заузео је Данил Квјат из Ред Була, што је његов први пласман на подијум у каријери.

"Ово је била тешка година, тешка трка, све... Али мислим да сам заслужио место на подијуму. Али, овај пласман иде Жилу Бјанкију и његовој породици. Изгубили смо сјајног момка, одличног возача", рекао је он.

"После прве кривине мислио сам да је трка за мене готова пошто сам направио велику грешку. Међутим, мој тим ми је рекао да наставим да се борим и данас сам научио шта значи када никада не одустајеш", рекао је Квјат.

Треће место на Хунгарорингу заузео је Данијел Рикардо из Ред Була.

"Ово је била луда трка. Било је контакта у првој кривини и много штете и мислио сам да је трка за мене завршена. Онда сам имао контакт и са Луисом (Хамилтоном). Такође и тада сам мислио да сам завршио, а онда сам у самој завршници трке био у дуелу са (Ником) Розбергом. Али, данас смо били отпорни на све и мислим да је тако Жил желео. Овај пласман дугујем њему", рекао је Рикардо.

Коментари / 0

Оставите коментар