Душко Ивановић: Ја се никад не предајем!

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине не тражи алиби због одсуства кључних играча.

Кошарка 26.07.2015 | 17:40
Душко Ивановић: Ја се никад не предајем!

Душко Ивановић ће на Европско првенство путовати чак без тројице најбољих кошаркаша (Нихад Ђедовић, Мирза Телетовић, Јусуф Нуркић), многи тренери већ сада почели "зидати" алиби за евентуални неуспјех.

Ипак Ивановић није од те сорте.

" Играче којих нема на припремама, више ниједном нећу споменути, јер нам они више не могу помоћи. Посветићемо се онима који су дошли да жртвују дио свог одмора и који ће урадити све за репрезентацију. Концентришемо се на оно што имамо", рекао је за "Аваз" трофејни црногорски стручњак (57), који не вјерује превише у могућност да ће се Ђедовић накнадно ипак прикључити припремама репрезентације Босне и Херцеговине у Сарајеву.

" Изненадило ме је, стварно. Мислио сам да ћу на припремама имати и Телетовића и Ђедовића. С њима бисмо били веома опасна репрезентација. За Нуркића нисам био сигуран, јер је имао операцију и било је мало вјероватно да ће бити овдје, али Нуркић је будућност ове репрезентације и он ће играти кад буде здрав", каже Ивановић, који очекује од Мирослава Тодића, да на позицији крилног центра, преузме мјесто капитена Телетовића.

"Тодић је прошле године био позван, али због повреде није играо. Сада је ту, има амбицију да игра и, кад нема Мирзе, очекујем да ће нам помоћи".

Ивановић планира у наставку припрема звати и неке од млађих играча, попут јуниора Едина Атића и Недим Ђедовића.

" Ти су играчи будућност репрезентације, а мислим да ће нам се по завршетку Европског јуниорског првенства прикључити Атић. Сви су играчи свјесни да најбољи треба да иду у Француску и ја ћу узети само оне који буду спремни и који могу највише да помогну да постигнемо добар резултат", рекао је Ивановић, кога није поколебало све што се дешавало с репрезентацијом уочи почетка припрема.

"Све је много теже, али ја се никад не предајем, а чини ми се ни ови момци. Борићемо се скупа па ћемо видјети. Ако бисмо прошли групу, то би био изванредан резултат. У комплетном саставу, то би било нешто друго. Била би то репрезентација за коју вјерујем да би могла равноправно парирати свим ривалима. Но, морамо бити реални".

Клупу Панатинаикоса неочекивано је напустили прије краја сезоне, али је изјавио да није незадовољан епизодом у грчком гиганту.

" Веома сам задовољан сезоном у Панатинаикосу, али је газда клуба тај који доводи тренера и скида тренера кад хоће. Но, својим радом и резултатом у Панатинаикосу веома сам задовољан. Што се тиче новог клуба, о томе не размишљам, репрезентација је у првом плану", завршио је Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар