Па, то могу само Белгијанци! Фаворите руше редом!

Сеча фаворита на старту белгијског шампионата! После Клуб Брижа пао и Стандард! Штопер Максим Шано пресудио клубу из Лијежа...ГГ&3+, један погодак у првом полувремену, домаћин даје бар два поготка, гости бар један... Све су то типови који су заједнички за првих пет утакмица Про лиге...

Фудбал 26.07.2015 | 10:40
Па, то могу само Белгијанци! Фаворите руше редом!

Почетак белгијског шампионата најављује изузетно узбудљиву сезону! Не толико због атрактивности саме лиге и игара које пружају фудбалери у Про лиги, већ због шокантних резултата, а у прве две утакмице нове сезоне већ имамо два изненађења. После Клуб Брижа „круна“ је са главе пала и фудбалерима Стандарда, од којих је бољи био Кортрајк - 2:1.

Играчи тима из Лијежа добро ће запамтити штопера домаћина Максима Шаноа, који је питање победника решио са два поготка у другом полувремену, док је Стандард имао прилику да направи потпуни преокрет, али је уместо тога кажњен.

После правог шаховског надигравања у првом полувремену Шано је разбио лед у самом финишу и покренуо праву лавину. Међутим, успео је Стандард да поврати самопоуздање и преко Антонија Нокерта дође до изједначења. Али, како је изостао моменат жеље за потпуним заокретом у резултатској клацкалици, убрзо је уследио хладан туш за госте и нови погодак Шаноа, који је Кортрајку донео и прва три велика бода у сезони.

Осим што је почетак нове сезоне у белгијском фудбалу донео два шокантна резултата и поразе клубова који су стандардно у „горњем дому“, првих пет утакмица премијерног кола Про лиге сервирао је и праву посластицу за све кладиоце. Наиме, у на свих пет мечева виђене су победе домаћих састава, али и тип ГГ&3+, који је доминирао у свим досадашњим сусретима. Бар два поготка домаћина и један гостију - права мера за све оне који би желели да се опаре уз нешто јаче квоте.

Још једна занимљивост виђена је у три данашња меча, која су одиграна у 20 часова. Наиме, на све три утакмице резултат је био идентичан - 3:1. Генк, Остенде и Зулте Варегем „ољуштили“ су Леувен, Мехелен Александра Јанковића и Локерен за сигуран почетак сезоне и прву радост у свом дому. И не само то - резултати првих полувремена на све три утакмице били су - 1:0. У целом досадашњем колу на свим утакмицама је у првом делу падао само један гол. Невероватно, али истинито...

До краја првог кола одиграће се још три утакмице. Лепа прилика за кладиоце?

ПРО ЛИГА - 1. КОЛО:

Сент Труден – Клуб Бриж 2:1 (0:1)
/Рубен 57, Едмилсон 74 – Сутер 28/

Субота:

Котрајк – Стандард Лијеж 2:1 (1:0)
/Шано 40, 64 - Нокерт 51/

Генк – Леувен 3:1 (1:0)
/Де Камарго 25, 80, Горијус 67 – Костовски 63/

Остенде – Мехелен 3:1 (1:0)
/Јонкере 22, Канесин 49, Сијани 90+2 – Ван Дам 58/

Зулте Варегем – Локерен 3:1 (1:0)
/Вербум 10, Леје 56, Јоргенсен 90 – Патоси 61/

Недеља:

14.30: Вестерло – Гент
18.00: Андерлехт – Васланд Беверен
20.00: Шарлроа - Мускрон

Коментари / 0

Оставите коментар