Меша: Врло сам задовољан групом!

"Задовољан сам групом у којој је БиХ.Ако не можемо побиједити ове екипе, онда не требамо ни ићи", каже Баждаревић.

Фудбал 25.07.2015 | 22:40
Меша: Врло сам задовољан групом!

Селектор фудбалске репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић након жријеба за квалификације за Свјетско првенство 2018. године у Русији изјавио је за Анадолију да је задовољан групом у којој се налази БиХ.

"Задовољан сам групом у којој је БиХ, иако сам желио неке нове селекције. Али, морамо бити задовољни са овом групом. Група је добра. Морамо да тражимо своју шансу у овој групи. Ако не можемо побиједити ове екипе, онда не требамо ни ићи на Свјетско првенство", рекао је Баждаревић.

Истакао је да је репрезентација Белгије фаворит, али да се БиХ може борити за директан пласман на Свјетско првенство у Русији.

"Белгија је сигурно фаворит у нашој групи јер имају добар тим, али и ми се можемо борити и за прво мјесто у овој групи. Не би требали бити незадовољни, никако", рекао је селектор.

Жријебом који је одржан данас у Санкт Петербургу, у Константиновој палачи, одлучено да ће фудбалска селекција БиХ играти у квалификацијској групи Х заједно са Белгијом, Грчком, Естонијом и Кипром.

Репрезентације из Европе су сврстане у девет група чији ће побједници на крају изборити директан пласман на СП, док ће осам другопласираних селекција наступити у баражу. Најслабија другопласирана репрезентација ће отпасти.

Иначе, 4. септембра 2016. године почињу квалификације за националне репрезентације у Европи, а посљедње утакмице се играју 10. октобра 2017. године.

Жријеб квалификацијских група за СП у Русији (Европа):

Група А

Холандија

Француска

Шведска

Бугарска

Бјелорусија

Луксембург

Група Б

Португал

Швајцарска

Мађарска

Фарски Отоци

Латвија

Андора

Група Ц

Њемачка

Чешка

Сјеверна Ирска

Норвешка

Азербејџан

Сан Марино

Група Д

Велс

Аустрија

Србија

Ирска

Молдавија

Грузија

Група Е

Румунија

Данска

Пољска

Црна Гора

Јерменија

Казахстан

Група Ф

Енглеска

Словачка

Шкотска

Словенија

Литванија

Малта

Група Г

Шпанија

Италија

Албанија

Израел

Македонија

Лихтенштајн

Група Х

Белгија

БиХ

Грчка

Естонија

Кипар

Група И

Хрватска

Исланд

Украјина

Турска

Финска

Коментари / 0

Оставите коментар