Саво: Немамо право да се сматрамо фаворитом!

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић поручио је после жреба за Мундијал 2018. године да ’Орлови’ не смеју да потцене ривале.

Фудбал 25.07.2015 | 22:20
Саво: Немамо право да се сматрамо фаворитом!

Репрезентација Србије ће се у квалификацијама за Светско првенство у Русији наћи у групи Д са Велсом, Аустријом, Републиком Ирском, Молдавијом и Грузијом.

Квалификације за тај шампионат почињу у септембру 2016. године.

„Немамо право данас да се сматрамо фаворитом без обзира против кога играмо, нити смемо себи да дозволимо да потценимо било кога. Могли смо, свакако, да прођемо и неповољније на жребу, али сада је све на нама. Имамо обавезу да правим играма изборимо такмичарски циљ“, рекао је Милошевић.

Селектор српских фудбалера Радован Ћурчић рекао је да верује да наш тим може да се пласира на Мундијал.

„Избегли смо ситуацију да у групи имамо неку од селекција из круга апсолутних фаворита. Група Д је изједначена група која нам даје за право да верујемо да можемо да испунимо очекивања. Противници су такви да можемо равноправно да се такмичимо и испунимо жељу свих да се пласирамо на шампионат света“, рекао је Ћурћић.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Небојша Ивковић био је највише задовољан после жреба.

„Дуго сам у Савезу, чини ми се да никад нисмо имали повољнији жреб. Од времена Југославије, преко заједнице Србије и Црне Горе, закључно са Србијом, нисмо добили позитивније вести са неког извлачења група. Међутим, то је само позитивна вест о именима противника у квалификацијама. Биће нам потребан напредак у спортском и организационом смислу да бисмо остварили циљ. Да будемо јачи у самој репрезентацији, али и око ње. Да се створи победнички менталитет од првог меча и у тиму и на трибинама. Јер, играчки квалитет имали смо увек. Нажалост, недостајало нам је у последњим квалификационим циклусима мало боље атмосфере око репрезентације да би успешно завршили квалификације и нашли се у завршницама великих такмичења“, нагласио је Ивковић.

Коментари / 0

Оставите коментар