СЛС: Партизан распуцан пред Стеауу, а Јавор ''љуља''!

Фудбалери Партизана победили су Јагодину пред око 3.000 гледалаца у Хумској са 6:0, у утакмици 2. кола Суперлиге Србије. Ивањичани освојили три бода и у другом колу, против Спартака - 2:0. Пазарци освојли бод у Лучанима, 1:1.

Фудбал 25.07.2015 | 21:40
СЛС: Партизан распуцан пред Стеауу, а Јавор ''љуља''!

Тим Зорана Милинковића је на тај начин остварио још један убедљив тријумф, после победе над Металцем од 4:0 у првој рунди.

Практично сав посао црно-бели су завршили у првој шестини утакмице. У 12. минуту Божинов је погодио са пенала, минут касније Бугарин је погодио и из игре, а у 15. минуту Андрија Живковић је повећао на 3:0.

У наставку меча није било дилеме, а Партизан је головима Нинковића и Шапоњића до врха напунио мрежу гостију и најавио одлично издање и против Стеауе у среду у првом мечу треће рунде квалификација за Лигу шампиона.

Милинковић је успео и да одмори неке играче, није било Умаруа, а цео меч одиграо је млади Лукић.

Ток меча:

Прву озбиљнију акцију Партизан је организовао у петом минуту. Јевтовић је центрирао са десне стране, Нинковић је покушао из волеја, али није добро захватио лопту.

И другу полушансу на утакмици имао је Нинковић. После полуконтре Божинов је проиграо Нинковића на левој страни, али се везиста црно-белих није најбоље снашао у доброј ситуацији.

Ипак, десетак секунди касније Нинковић је изнудио пенал после фаула Ивановића. Одговорност је преузео Божинов и погодио је за 1:0 у 12. минуту.

Минут касније Божинов је постигао још једн гол. Петровић је добро центрирао са леве стране, а Божинов је главом погодио мрежу гостију. Уследили су велики протести са клупе гостујуће екипе јер судија није свирао прекршај Божинова код другог гола. Из табора Јагодинаца се нису слагали ни са пеналом код првог гола.

Већ у 15. минуту на семафору је стајало 3:0. Гол је постигао Андрија Живковић после соло акције са десне стране. У 17. минуту Партизан је имао шансу за 4:0, Илић је после соло акције шутирао снажно, али у голмана.

Јагодина је после те шансе дошла до даха, заиграла је нешто боље, а у 28. минуту Зоран Милинковић је морао да замени повређеног Бандаловског. Уместо њега заиграо је Богосавац.

До четвртог гола Партизан је могао у 36. минуту. Млади Саша Лукић је био у шанси, добро је шутирао, али је голман Јагодине парадом избацо лопту у корнер. До краја првог дела није било превише узбуђења, па је Партизан са 3:0 отишао на велики одмор.

Друго полувреме Партизан је почео кео и прво. Већ у 50. минуту постигао је још један гол, после акције Живковића са десне стране и повратне на лопту је натрчао Нинковић и погодио за 4:0.

Партизан је лако чувео убедљиво вођство и наставио је да напада немоћне госте из Јагодине. У 60. минуту Нинковић је постигао гол после сумњивог офсајта, а тренер Милинковић је одлучио да у последњих 25 минута одмори Андрију Живковића.

До петог гола Партизан је дошао у 71. минуту. Шапоњић је добио лопту на десној страни, није био у идеалној позицији, али је одлично шутирао у горњу мрежу за 5:0.

Десет минута пре краја Шапоњић је постигао још један гол, овога пута после одличне акције Трујића по десној страни. Шапоњић није имао тежак посао за 6:0. До краја меча није било више голова, а Партизан је направио одличну увертиру пред дуел са Стеауом.

Јавор се вратио у Суперлигу у правој форми.

Погле победе у Пазару, голчином Ађуруа, тим Александра Јањића освојио је ове суботе још три бода. На свом терену.

ЈАВОР - СПАРТАК 2:0 (2:0)

Повратник у елитни ранг "оверио" је победу већ у првом полувремену. Стефан Дражић "начео" је Суботичане у 18. минуту, а 300 секунди касније коначан резултат поставио је Марко Доцић, за 2:0.

Истовремено, у "комшилуку", Пазарци су у Лучанима освојили бод, ремизиравши са домаћином.

МЛАДОСТ ЛУЧАНИ - НОВИ ПАЗАР 1:1(1:1)

Гости су повели голом Предрага Павловића у 20. минуту, на асистенцију Марка Ђаловића, а домаћи изједначили пред одлазак на одмор. Егзекутор је био Саша Јовановић, један од најбољих фудбалера Младости.

Лучанци су до краја више покушавали да још једном погоде, али се резултат није мењао.

Резултати 2. кола:

Јавор - Спартак 2:0 (2:0)
/Дражић 18, Доцић 23'/

Младост Лучани - Нови Пазар 1:1 (1:1)
/Јовановић 44' - Павловић 20'/

Партизан - Јагодина 6:0

Вождовац - Борац 20.00

у недељу:

Радник - Војводина 18.00
Металац - Црвена звезда 19.00
Чукарички - Рад 20.00

одиграно у петак:

Раднички Ниш - ОФК Београд 1:0 (0:0)
/Ђуричковић 57'/

Коментари / 0

Оставите коментар