Шта каже Антара о одласку Пауна и Друловића из ФСС-а? Срамота!

Код нас мораш бити протеран да би успео! За свега годину дана селектори младих светских и европских првака остали су без посла у Фудбалском савезу Србије. Зашто Вељко Пауновић и Љубинко Друловић нису добили прилику да буду селектори А репрезентације? Месец дана пошто је са Новог Зеланда са својим омладинцима Вељко Пауновић стигао овенчан златном медаљом и титулом светског првака, дошло је до прекида сарадње са Фудбалским савезом.

Фудбал 26.07.2015 | 18:00
Шта каже Антара о одласку Пауна и Друловића из ФСС-а? Срамота!

Како је речено, по његовој лично жељи, јер је сматрао да је боље да се посвети раду у клупском фудбалу. Ипак, да ли је за Пауновића, после таквог резултата, Савез морао да има више слуха од понуђене позиције селектора младе репрезентације?

Пример Љубинка Друловића, који је после тријумфа на Европском првенству у Литванији 2013. године остао без посла, најбоље осликава ситуацију. Месецима је Друловић чекао да добије шансу да води А репрезентацију, а додељена му је тек скромна улога селектора са префиксом в.д. Толико је, по људима из Савеза, вредео резултат у Литванији. А сви знамо да је морало бити другачије.

Радомир Антић, бивши селектор Србије а сада тренер кинеског друголигаша Хебеја, каже да није изненађен одласком Пауновића, као ни раније Друловића.

- Нисам изненађен Вељковим одласком. Код нас мораш бити протеран да би успео, ето Друловић је сад у Македонији. Мало је нас који се студиозно бавимо српским фудбалом. Вељко је један од тих. Не улазим у личне мотиве за одлазак, али понављам, нисам изненађен. Драго ми је што је постигао такав успех јер се бави струком на прави начин. Предан је и оно што волим је што увек пита. Информатика му није страна, користи интернет, није му тешко да ускочи у авион и оде на предавање у САД. Или да оде на тренинг Атлетика, Партизана, да отвори канцеларију у Мадриду. Биће да то Савезу није довољно јер тамо одлучују људи који углавном немају везе са струком - каже Антић.

Он апострофира чињеницу да је намера људи који воде српски фудбал демонстрирана још на дочеку “орлића”.

- Сетите се шта је било. После гламурозне терасе, који дан после Савез доноси одлуку да у Суперлиги клубови могу да региструју шест странаца! У чијем интересу? Те златне деце? Је л‘ интерес био тај да се та деца гурну на клупу, да им се одузме место? Том терасом завршена је прича о првенству света на Новом Зеланду. А требало је после тога направити анализу стања у омладинском фудбалу. Али, ко ће то да уради када тамо нису људи из струке. Све се понавља - каже Антић.

Пример Друловића и Пауновића је само кап у мору невоља српског фудбала.

- Ја сам од оних који се баве проблемом чим се појави. Увек је тако, прво мораш установити да имаш проблем, а ми га имамо одавно. Ситуација је ужасна, организација је у хаосу, ево сада и имамо и приче о намештању. Неко купује време, то им је очигледно у интересу. Боли ме кад све то видим, како све пролази, како нас нема нигде, како су млаке реакције на одлуку из Лозане, Звездино испадање. И одласке из нашег фудбала људи који вреде - закључио је Антић.

Коментари / 0

Оставите коментар