Хајдук опет плаћа због фашиста!!!

Присталице хрватског клуба за време меча у више наврата употребљавали су пиротехничка средства.

Фудбал 26.07.2015 | 10:20
Хајдук опет плаћа због фашиста!!!

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је сплитски Хајдук због инцидентног понашања његових навијача прошле недеље у Копру, током прве утакмице другог кола квалификација за Лигу Европе.

Лист Слободна Далмација преноси да Хајдук за наредну европску утакмицу мора да затвори део трибина на свом стадиону од најмање 500 гледалаца, а да је кажњен и новчано са 15.000 евра.

Присталице хрватског клуба за време меча у Копру развиле су заставу злогласне фашистичке НДХ са истакнутим словом У, а у више наврата употребљавали су пиротехничка средства.

Хајдук је утакмицу у Словенији изгубио резултатом 3:2, али је прошао у 3. коло квалификације након победе у реваншу на домаћем терену (4:1).

УЕФА је у четвртак казнила Хрватски фудбалски савез са 100.000 евра и националној репрезентацији одузела један бод, уз две утакмице играња на домаћем терену без публике у квалификацијама за првенство Европе, због скандалозног инцидента 12. јуна у Сплиту, када је на травњаку стадиона Пољуд уочи меча Хрватска - Италија утиснут огроман нацистички кукасти крст.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Б

26.07.2015 08:30

Вује, опет харају.

ОДГОВОРИТЕ