Дуле: Важан је буџет, а не мој уговор!

Трофејни тренер поручује да није проблем то што му је истекао уговор са Партизаном и потврђује да је у контакту са потенцијалним појачањима.

Кошарка 23.07.2015 | 21:20
Дуле: Важан је буџет, а не мој уговор!

Кошаркашки клуб Партизан последњих година се у организационо-финансијском погледу налази на константној низбрдици. Објективно, било је питање времена када ће истим смером кренути и спортски резултати.

Прошлог лета Партизан је први пут у новијој историји био суочен са реалношћу неиграња Евролиге, што је као последицу имало егзодус најбољих играча.

Овог лета је због беспарице одустао и од Еврокупа. Тренутно није актуелни освајач ниједног такмичења, а у клубу - и још више око њега, међу навијачима - влада атмосфера неизвесности, па и страха од онога што доноси сутрашњица.

Председник црно-белих Предраг Даниловић последњи пут се огласио 1. јула, када је за "Курир" рекао да ће управа, са њим на челу, преузети обавезу да финансијски стабилизује клуб - нагласивши да је помоћ државе ту неопходна - а да ће се Душко Вујошевић надаље бавити искључиво спортским питањима и да ће свако одговарати за учинак у свом делокругу.

Међутим, Вујошевић је 17 дана касније дао интервју листу "Спорт", у коме је поручио да му је истекао уговор са Партизаном, да му није понуђен нови и да не зна ни буџет, ни амбиције клуба за следећу сезону.

Било је то довољно да алармира ионако фрустриране навијаче, који су на друштвеним мрежама покренули акцију "За Дулета", стављајући до знања да желе његов останак.

Индиције да ни Вујошевић, ипак, не седи скрштених руку, ових дана су почеле да стижу из Црне Горе, која је традиционално јулско упориште трофејног тренера. Прво је као потенцијално појачање црно-белих поменут дојучерашњи "плеј" Будућности Никола Ивановић, па онда бек-крило Сеад Шеховић, прошле сезоне члан МЗТ Скопља.

Мада је и за наш портал потврдио да је заинтересован за поменуту двојицу играча, у овом тренутку то није тема од стратешког значаја. Далеко важнија информација од тога ко су могућа појачања, јесте да Вујошевић ради и понаша се као да ће остати на ужареној клупи...

"Чињеница је да је мој уговор са Партизаном истекао, али уговор никад није био услов за почетак рада. Најбитније је да клуб обезбеди колико-толико пристојан буџет. Партизан је озбиљна институција, да би се са њим играло на основу нечијих симпатија или антипатија. Ако рушите Партизан, то је безмало као да рушите државу", рекао је Вујошевић у телефонском разговору за МОНДО.

"Не бих да се ствара утисак да је стање у клубу тешко због мене. Уосталом, неко траје брзо, а неко дуго... И гради своје градове", послао је загонетну поруку.

Црно-бели под уговором за следећу сезону имају свега петорицу-шесторицу играча. Вујошевић не крије колико му је важно да остане Никола Милутинов, што мисли да би било и у интересу перспективног центра, драфт избора Сан Антонио Спурса.

"Надам се да ће Милутинов остати. Ако следеће сезоне буде напредовао као што је ове, за годину дана имаће драстично другачију ситуацију, не само по питању цене, него и како ће се позиционирати за наставак каријере".

Вујошевић је у интервјуу "Спорту" поменуо и да му клуб дугује значајну суму на име неисплаћених зарада, што је у делу јавности схваћено као уцена, односно најава оног што би могло да се деси ако му се управа захвали на сарадњи.

"Нисам плаћен од јануара 2013. и не инсистирам да то буде одмах, али нормално је да једног дана и то питање дође на ред".

Уз опаску "доста је за овај пут", човек који је у Хумску 1 донео бројне трофеје и извео многе играче на европску и НБА стазу, желео је да се још једном захвали првотимцима из минуле сезоне.

"У тешким условима су направили фантастичан успех. Њихово залагање било је за чисту 'десетку'. Нико на свету не би поднео то што су они".

Дакле, Душко Вујошевић жели да остане у Партизану. Али, дефинитивни одговори на питања да ли Партизан и даље жели њега и шта (ко) ће чинити Партизан у наредном периоду, тек треба да уследе.

Коментари / 0

Оставите коментар