Полиција саслушава Терзића и играче ОФК-а, претње смрћу човеку који је доставио имена!

„Курир“ наводи да је Тужилаштво формирало предмет и направило први корак, а да је следећи на полицији.

Фудбал 23.07.2015 | 22:40
Полиција саслушава Терзића и играче ОФК-а, претње смрћу човеку који је доставио имена!

Иако смо навикли да сваки скандал у српском фудбалу може да се подведе под вињету „сваког чуда три дана доста“, изгледа да ће контровезна утакмица на Врачару између ОФК Београда и Црвене звезде добити и судски епилог.

Као што су Новости најавиле, у Више јавно тужилаштво је стигао поднесак о сумњама у регуларност утакмице, а Курир позивајући се на изворе из Вишег тужилаштва тврди да је предмет већ формиран и да ће полицији бити предат захтев за прикупљање свих доказа о сумњама у намештаљку. Када полиција буде саслушала све актере, докази ће бити прослеђени тужиоцу који ће одлучити да ли ће и против кога бити покренут кривични поступак, пише Курир.

У наредним данима ће полиција саслушати актере меча, као и челнике клубова. Како Курир сазнаје, позив за саслушање ће сигурно добити Звездан Терзић, фудбалери Романтичара као и још неки чланови руководства оба клуба.

Иначе, познато је и ко је послао поднесак у Тужилаштво и затражио истрагу. Реч је о невладиној организацији Савез за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност. Генерални директор те организације Марио Спасић тврди да због тога добија претње смрћу.
„Поднели смо захтев и Интерполу. Имамо проблем који траје годинама, па да видимо како то да решимо. Прете ми смрћу ових дана, али тако је то када имате посла са олошем. Доставили смо тужиоцу имена људи људи за које имамо информације да су улазили у свлачионицу на полувремену“, рекао је Спасић.

Он се посебно осврниуо на ФСС и човека који би требало да брине о регуларности такмичења Миливоја Миркова.
„То што ради тај човек је срамота. Пљује у лице свим спортским радницима и играчима. Прво најави покретање истраге, а онда се прави да то није рекао. Под чијим притиском мења изјаву? Радује нас што се министар Удовичић залаже за истрагу. Нећемо одустати, идемо и до Републичког тужилаштва ако треба. Време је да се стане на пут фудбалској мафији“, рекао је Спасић за Курир.

Криминолог Златко Николић истиче да би српски фудбал могао да сноси жестоке последице.
„Када хоћеш да бијеш пса, увек нађеш мотку. Наћи ће мотку и испребијаће нас жестоким казнама. Звездан Терзић не може да има кедибилитет због свега што му пише у биографији. Сваком ко је гледао утакмицу је крајни резултат немогућ“, истакао је Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар