Постоје четири врсте љубитеља алкохола

Проучавајући понашање људи током конузмирања алкохола, истраживачи са Универзитета у Мисурију закључили су да постоје четири категорија љубитеља чашице.

Свијет 23.07.2015 | 11:23
Постоје четири врсте љубитеља алкохола

Наиме, након испијених неколико коктела или жестоких пића, неке особе ступају у контакт са непознатим људима, друге траже кавгу, а поједине се сатима кикоћу без видног разлога.

Две особе могу да попију исту количину алкохола, а да њихово понашање буде дијаметрално супротно. Управо су се овом појавом позабавили амерички психолози.

Њихова студија, објављена у часопису "Аддицтион Ресеарћ&Тхеорy", дошла је до закључка да постоје четири категорије људи који пију алкохол.

У прву, названу "Ернест Хемингвеј", потпало је 40 одсто од 374 особа које су биле обухваћене истраживањем. Реч је о појединцима који добро подносе пиће и који под утицајем алкохола не мењају личност.

У другу, "Мери Попинс" категорију, спадајују они који након извесне количине алкохола постају веселији, добродушнији.

Људи који са сваком испијеном чашом све више мењају своје понашање чине групу "Лудих професора". Обично природно интровертне, ове особе постају самопоузданије и друштвеније када попију коју више.

Последња група, тзв. група "Господин Хајд", окупља све оне који су под дејством алкохола склони да изгубе разум и постају неодговорни и агресивнији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ја

23.07.2015 10:50

Ја сам у првој и мало у другој групи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

24.07.2015 08:48

ја незнам у којој сам групи ниста се несецам .

ОДГОВОРИТЕ