"Бошњаци" објавили план за гашење Српске

Фацебоок страница "Бошњаци" објавила је карту БиХ са смјерницама и детаљним планом у којем су изложили како војним снагама угасити Републику Српску у случају референдума.

Босна и Херцеговина 23.07.2015 | 07:00
"Бошњаци" објавили план за гашење Српске

Како се наводи, уколико би (Милорад) Додик (предсједник Републике Српске) покушао референдумом насилно да отцијепи Српску, карта представља упутство како би се могла војним снагама потпуно "угасити за сва времена и БиХ вратити стари устав".

"Потребно је неколико храбрих момака који би се упутили према ријеци Дрини и минирали те детонирали оно што су минирали, тј. рушење свих мостова према Републици Србији, даље пресијецање 'коридора' код Брчког те одвајање 'референдумаша' на два дијела, чувати коридор као што су га они држали током рата", стоји у објави.

У плановима ових војних акција стоји и како из Горажда треба дејствовати на тромеђу БиХ, Црне Горе и Србије, те тиме одвојити источну Херцеговину од источне Босне, након чега би Крајишници и формације из Доњоврбаске регије "ударили" на Мркоњић Град те, како кажу, тиме скратили сам фронт за неколико километара границе. Поменуте коридоре и коте држали би, како се наводи, док званична Бањалука не пристане на захтјеве "федералаца".

"Без обзира на то да ли се ради о реалним плановима групација које имају опрему и разрађене планове или о некоме ко је једноставно замислио тако нешто па сада жели да то представи широј групи људи, такве ствари дефинитивно не би требало да промакну онима који се баве питањима безбједности у БиХ, јер представљају пријетњу и опасност", казао је Предраг Ћеранић, стручњак за безбједносна питања, и додао да је врло лако могуће да овако нешто прође некажњено и неистражено.

"Човјек који је ухапшен због напада на премијера Србије Александра Вучића том приликом на себи је имао мајицу на чијим је леђима писало "ОГ југ". ОГ може значити једино и искључиво оперативна група, а ако има оперативна група југ, онда има и сјевер, исток и запад, што је само још једна потврда таквих формација у БиХ. Њега, нажалост, нико није питао приликом саслушања о чему се ту ради", каже Ћеранић.

Џевад Галијашевић, експерт за тероризам, сматра да овакве ствари и те како треба схватити озбиљно и да ово није никаква шала.

"Поменуте локације су заиста од велике важности, ради се о такозваним црвеним тачкама или уским грлима чије би освајање и контролисање паралисало Републику Српску", рекао је Галијашевић.

Галијашевић каже да овакви планови постоје још од завршетка рата. Према његовом мишљењу, ово је само још један доказ да Сарајево никада није прихватило Дејтон и одустало од укидања Републике Српске и дејтонског споразума те унитаризације државе.

Сакиб Софтић, професор на Универзитету у Сарајеву, казао је да у сваком народу постоје групе екстремиста којима мир не одговара и који тек у рату остварују своје планове.

"Ја се не бих превише освртао на то шта те радикалне екстремне групе мисле. Пуно је важније шта мисле доносиоци политичких одлука и огромна већина становника БиХ, то јесте да ли им је до сукобљавања у ситуацији када смо доведени до границе нестанка, како демографски, тако и економски. Нормално би било да у држави у којој постоји ред и закон такве особе буду ухапшене и да се против њих покрене кривични поступак", рекао је Софтић.

Извор: Независне новине

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Б и Х

23.07.2015 06:07

Немојте само тог Галијасевица питати за мисљење , какав експерт и ко њега плаца за хускање народа , оном коме је до рата нека иде у Сирију или Украјину . БиХ је доста и рата и нетрпељивости , дајте мало позитиве и сигуран сам да тако мисле сви народи у овој дрзави ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН ОТАЏБИНСКОГ РАТА

23.07.2015 19:05

Слажем се у делу коментара ''оном коме је до рата нека иде у Сирију...'' и предлажем да се формира фонд за прикупљање новца за одлазак тих психопата, ал' у једном правцу. То значи да они који преживе немају шта тражити овде и није ми јасно зашто се кажњавају они који хоће да иду на та страна ратишта (и да гину), а не кажњавају они који се враћају, а понављам, које бих ја да се питам вратио у те стране несрећне земље.

Name

план

23.07.2015 06:14

МУП кантона Сарајево располазе са 100 БОВ возила, минобацачима и најновијим НАТО стројницама која свака коста 200.000 УСД тако да сумњам да је ових 6 стрелица некакав план прије це то лицити на олују у ХР подрзану нато снагама и резервним саставом ОСБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хука

23.07.2015 06:41

Ма гдје има тих НАТО стројница по 200.000$ да и ја себи узмем једну кад су тако повољне?

Name

Црв

23.07.2015 06:50

Бошњак а Устаса

Name

Семберија

23.07.2015 06:17

Ово би се и десило можда када би Срби чеклали и гледали шта се дешава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

23.07.2015 07:22

Хаааааааалллллллоооооооооо!!!Коме је до рата,Изетбеговиц и СДА су највеци непријатељи Босњака,Додик и СНСД Срба,а Цовиц и ХДЗ БиХ Хрвата!!Него организујмо се па помозимо људима у Босанском Грахову којима су куце спаљене од позара,као сто реце Вуциц јуцер,доста је висе ратова,па ми не зивимо као нормални људи вец цетвртину вијека(стољеца)!!

Name

Семберија за Еду

23.07.2015 13:48

Слажем се с тобом Едо, али ову карту нису направили Срби.... Мислим да би било идеално да Бошњаци направе сада корак и подвуку црту својим нељудима, Срби ће своје лако казнити.

Name

Едо , Слатина - Тузла

24.07.2015 06:40

Семберија , да ми је да додјес у Тузлу и да ми будес гост , па да цујес ста "мали,обицни,нормални" градјани мисле о Сарајеву које нас све музе , о СДА , о Бакиру , о досљама из Подриња који су окупирали све и једно радно мјесто итд. итд. !!!

Name

Горан

24.07.2015 10:48

Едо, сам си сад рекао ста је највеци проблем. Тако је мозда само у Тузли, и то кад су у питању стари Тузлаци. Назалост, такво мисљење је у мањини.

Name

ако

23.07.2015 06:17

Ако се не сасијеку у коријену ништа није немогуће , можда је за сада група , али кад се море заталаса , тешко се смири !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозак

23.07.2015 06:20

Недај боже рата никоме !

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

23.07.2015 14:56

Наш план за гашење српске се састоји у томе да молимо драгог АЛЛАХА да поживи Додика још мало ни ми неби направили бољи план уништења РС. РС нема ништа више своје све сте распродали само вам још име остало.

Name

ре Босанац

23.07.2015 15:27

И молеци се Аллаху за крај Републике Српске, за 20 година потросисте милијарде страних донација, направисте економију која поцива на дрзавној администрацији, страним представниствима и НВО сектору, уцинисте да се Босна и Херцеговина у блиској перспективи брендира као колевка дзихадизма, порусисте све мостове према Србима и Хрватима изборним инзењерингом и аболирањем муслиманских ратних злоцинаца и јос са 35 000 родјених спадосте на 17 000 и мање, док у РС такореци испаравате физицки. Закљуцак: боље да сте у троуглу Сарајево-Зеница-Тузла гледали своја посла и гледали да радите, градите, цистите, уците, зивите свој зивот...него сто 20 година само гледате да другом направите стету. Све време хоцете њихову земљу, али нецете комсије хрисцане. За вас се рат никад није заврсио. Само...Србима и Хрватима нисте тиме непоправљиво наскодили, али јесте самима себи.

Name

ре ре босанац

23.07.2015 21:16

Видим да ти ништа ниси схватио. Не читај буквално него као афоризам можда онда схватиш смисао. Сами сте себи криви али то никако да схватите. Када схватиш да они који бране РС од босне и бошњака је у ствари највише и уништавају онда сее можемо и надати напретку. Или ће нам свима бити добро или лоше. ДО НАС ЈЕ

Name

Отлично

23.07.2015 06:37

Док тих пар момака гања коте, ја бих већ био на неком ГП Југ, само не бих имао мајицу да ме Ћеранић не би скужио, хахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

23.07.2015 15:20

Баш сам се питао гдје је Дзевад Галијашевиц чувени "експерт" за тероризам који је иначе на платном списку Милорада Додика

Name

Бег

23.07.2015 06:40

Глупости и храна за доколицаре и нераднике.Ово се ни у сну висе се неце десити без обзира на стање какво јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Бег

23.07.2015 11:26

Нек прогласе независност па да видимо како це то да доцекају они који су против тога. Инаце не би свака 10-та куца била наорузана. Они који мисле да свијет неце дозволити нови рат зиве у заблуди. Свијет има висе користи од рата него од мира. Него они који нису за рат нек припреме папире и пасосе и нек буду у приправности. Босна ти је синоним за барут.

Name

генерал

23.07.2015 06:43

Сто је баби мило-у сну јој се снило. И моја 84-а је подмазана и само цека на овакве. Бујрум комсије вехабије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

23.07.2015 06:56

Ја сам њу подмазо нек је спремна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мапе

23.07.2015 07:02

Ево га, почеле су излазити којекакве мапе у јавност. Додајте јој и Санџак и Војводину, да циркус буде комплетан. Па зар се не сјећате недавне прошлости и цртања мапа? То ником није донијело добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокан

23.07.2015 07:05

Аха, а ми ћемо само сједити и чекати да нас покољу, јашта. Покушавали су то и већи борци од ове дјеце што су написала ово, па данас живе на 23% БИХ. Боље би им било да не чачкају мечку, брзо су заборавили да су изгубили војнички СВАКУ битку, само су знали ратовати против жена и дјеце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.кокан и други

23.07.2015 14:54

Јеси јунацина са ЈНА и њиховим наорузањем.Сад нема ЈНА а неки други људи су у Босни зељни освете па ти добро размисли дали би било као прије.

Name

млада босна

23.07.2015 07:06

Зато и јесу ентитети овако остављени,са намијером да се укину или БиХ подијели.Овај сценарио је могуц само у Крајни и код Брцког и онда отворини фронт према Србији.На крају крајева ста це нам јос један рат,манимо се Додика и Изедбеговица,хајмо Босњаци и Срби ста да радимо!!!Видили смо сто поута да од рата нема ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војно-политички коментатор

23.07.2015 07:07

Ово је допуна већ објављене Исламске декларације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

атлас цопцо

23.07.2015 07:12

Е душе мале слатке, они би опет започели рат, па кад их мало причепимо опет би било ко и прошли пут: ХЕЕЕЉП НАТО, ХЕЕЕЉП АМЕРИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре. Атлас цопцо

23.07.2015 07:23

Шиптар иди на Косово.

Name

Хахаха

23.07.2015 12:11

Видимо како је било просли пут, ти први у реду за Сведску :Д

Name

бамби

23.07.2015 07:30

Свако ко сматра да се хрватска војска не би искористила сансу да узме од Брцког до Бањалуке је наиван нормално уз помоц запада и муслимана ..у сваком слуцају изгинули Срби или Муслимани запад на добитку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ-Аналитицар

23.07.2015 07:31

Након балканског рата је медјусобно повјерење националних групација практицни унистено. Рјесење је подјела БХ !! Па нека свако буде "ГАЗДА" али у "СВОЈОЈ КУЦИ". Тамо нека се свако моли свом светом, без нарусавања тудјих интереса. Заједницки зивот није висе могуц. Са најбољом немјером могу се иградјивати само коректни мдјукомсијски односи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

23.07.2015 07:34

Ово је опасно не заборавите да су били само 25 км од Бања Луке. Боље ми да радимо несто ако има? Ако не боља је лопата у руке него АК 47.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скаут

24.07.2015 01:55

Бугари су усли у софију

Name

Хм, хм

24.07.2015 10:28

Хмм,''тко'' је то био 25 км од Блуке? ''Они'' са кроатама уз ''потпору'' америчких и иних НАТО фашиста, а што је ЈНА могла сатрати загреб, то се забворавља.

Name

праведнил

23.07.2015 07:53

Па само могу цртат и маштат,не знају у шта би ушли не дај Бозе да се зарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

23.07.2015 07:57

Узмите гајбу пиве, попиј те и на спавање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

23.07.2015 08:20

Добар план који би и функционисао! Ал само да нема Срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

23.07.2015 09:13

Бранили би се до последњег сиромаха ,газде и политицари би први побијегли преко дрине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФРАНЦУЗ

23.07.2015 09:15

Гријеска Босњака је сто имају језик до кољена а појма немају о борби .. Увјек би да се други боре и да гину за њих .. Уста им пуна мрзње и провокације ..Проблем је њихов сто као претезно градјански народ немају висе да јасе Српске и Хрватске сељаке и да их музу ко пре 92 ... Од тога нема ниста "дјецо са фејса " Срби су сколовани и војно сколовани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торовање

23.07.2015 11:38

Е Француз мој, ако су сви Срби сколовани као ти бас им се благо онда :Д А сто се тице пуске и рата, бас цес им ти из лијепе Француске и топлог дома доци да скацес по сумама и сиротис своју дјецу као и било који дијаспорац(небитна страна). И одавде це вецина похрлити преко границе на сигурно и топло, а ти се насао да јунацис за паметним телефоном, јунацино.

Name

Маx

23.07.2015 09:30

Нема висе 100 000 устаса да вам помогне,ви исламисти протис Срба немате никакве сансе !Упамет се .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

н

23.07.2015 11:48

...Маните се лудила и белаја, боље нам је и како тако заједно него да копамо дјеци гробове свако на својој страни.

Name

стратегија

23.07.2015 10:06

Могле би ове зелене стрелице бити јарко црвене боје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

23.07.2015 13:35

РС у случају рата се налази у јаааако, јаааако тешкој ситуацији. 90% сам сигуран да би у слуцају рата РС била укинута. Када смо РС стварали имали смо доста помоћи од хрватских срба и срба из србије и црне горе. Данас од тога је остало само срби из србије, који с обзиром да ЈНА наоружања више нема, осим пар стотина добровољаца који можда не би ни прешли до западног дијела РСа, не би могли пуно помоћи. Друга ствар је да Бошњаци нису више ненаоружани и што држе кључне дијелове БиХ. Никад они више неће допустити да Србин изнад Сарајаева постави снајпер. Сад ће снајпер гледати на источно сарајево. Не дај Боже рата опет..

Name

Те

23.07.2015 21:52

Ти Реално појма немас.

Name

цар

23.07.2015 13:25

Не могу да вјерујем да јос има усијани глава да немају прецег посла но призивају рат ко га зелио у куци му био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

23.07.2015 13:58

Стварно безвезе потпаљујете ситуацију неким безвезе сликама скинутим из интернета.Никома ово не треба.Друга су оно времена била са поцетка деведесетих,свако се за своје борио.Сад кад видис ко све и како управља том твојом дрзавом и за кога да се борис.Ма не би ме стигли ни на коњу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

23.07.2015 14:21

запоцните висе да и ја видим благодати азилантске социјале

ОДГОВОРИТЕ
Name

како да не

23.07.2015 23:24

Треба прескоцит преко зида у мадјарској,нема се кондиције за то.

Name

дај бозе

23.07.2015 16:20

Људи су вец превисе ратовали. Да цитирам Изетбеговица: сада да слиједе најмане 100 година мира. Ко хоце ратовати, само онај који има сламу у глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

23.07.2015 19:24

Људи опаметите се већ једном пре свега ви босњаци цувајте у миру тај свој дио босне јер свијет никад неће дозволити да у БиХ зиве само муслимани. Не мислите на оружје кад је све друго боље од оружја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нарцис

24.07.2015 04:40

Босњаци,немају дио Босне,они имају Босну и Херцеговину колико је имају и Срни и Хрвати.

Name

ре словенац

24.07.2015 04:44

Ко казе да Босњаци зеле бих муслиманску,бих незамислива без Срба и Хрвата зато Словенац не се...

Name

тигар

23.07.2015 21:56

Јаране ти мислис да су само Муслимани зељни освете висе Срби имају разлога за освету али ипак то су будалестине треба бити паметан реци ми јаране ко је побједник у протеклом рату по мени сви смо губитници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.07.2015 05:05

Ислам је вијера рата,ту нема трајног мира ,има само примирије са невјерницима које мозе да траје маx. 36 год ! Док год је ислама на земљи мира никад неце бити,Гдје год се ислам додирује са другим религијама ту су ратови ! У овој проклетој земљи зиве 3 народа,3 религије које се исконски мрзе ,једино ријесење су зидови високо 4 м да се не гледамо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сло

24.07.2015 11:34

Па гдје је ислам био у Словенији И Хрватској почетком деведесетих????

Name

новинар

24.07.2015 09:57

Џевад Галијашевић експерт хахахахаха по којим стандардима молим вас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМЕ

24.07.2015 11:28

НАЈБОЉЕ ЈЕ ДА СЕ СВЕ ВЈЕРЕ УКИНУ ЈЕР РЕАЛНО СВЕ И ЈЕДНА ВЈЕРА ЈЕ ИЗМИСЉОТИНА. ДРУГО ДА СЕ УВЕДЕ САМО ЈЕДАН ЈЕЗИК У СВИЈЕТУ. ТРЕЦЕ ДА БУДЕМО СВИ ЈЕДНА НАЦИЈА ЗЕМЉАНИ. И ТАЦКА , НЕМА ВИСЕ ПРИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

православац

24.07.2015 12:18

Неколико храбрих момака у трофртаљкама да сруши све мостове према Србији,неколико храбрих замотаних ханума да својим дебелим гузама пресјеку коридор ,неколико храбрих имама да проуче фатиху ,добро прдну и тако одбране тромеђу -генијално гдје су само били до сада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кривоалавац

24.07.2015 13:34

Православац мозда они мисле неколико храбрих момака који воде своје јединице.А мозда да их сукњаре задрзе

Name

осман

24.07.2015 17:11

Цитајуци коментаре, разоцара се цовјек. Никад овом поднебљу неце фалит будала. Никад!

ОДГОВОРИТЕ