Видео анализа: Дјечко којег је вриједело чекати - Дарко Брашанац!

Утицај тренера на каријеру Дарка Брашанца...Тренутно је најбољи играч црно-белих, али... Знате ли ко је још пре пет година рекао да може да буде „нови Саша Илић“, код кога је био закуцан на клупи, а код кога процветао?

Фудбал 23.07.2015 | 23:30
Видео анализа: Дјечко којег је вриједело чекати - Дарко Брашанац!

Зима 2010. После председничких избора у Партизану Драган Ђурић добија нови мандат, исте вечери тренеру Горану Стевановићу даје шира овлашћења и промовише га у, како је тад објашњено, тим-менаџера, али му на истом састанку поручује:
„Пара нема, гледај да послујеш домаћински“.

Популарни Плави у наредних месец дана доводи играче из Суперлиге, оне за које сматра да могу да помогну црно-белима да одбране две дупле круне освојене под командом Славише Јокановића. Бира Војислава Станковића (ОФК Београд), Предрага Мијића (Спартак), Раденка Камберовића (Севојно) и Александра Давидова (Хајдук). Бира, наравно, да се у Хумску 1 врати легендарни Саша Илић. Бира и децу из омладинске школе да их води на припреме у турску Анталију, бира и упире прстом у - Дарка Брашанца.
„Хоћу њега, тај мали може да буде нови Саша Илић“.

Пет година касније његове речи добијају смисао, јер момак из Чајетине не само да је најбољи играч Партизана у тек започетој сезони, него му је сваки потез на терену сврсисходан, сваки има смисао и у сваком се види идеал онога што везисти стасали на теренима „Земунела“ желе да достигну. Каријеру каквом се дичи чувени „број 22“.

Наравно, није доскорашњи млади репрезентативац Србије за само три утакмице постао играч Илићевог калибра, али је успео да докаже и себи и другима како у његовим ногама има квалитета за велика дела и да су се поједини тренери огрешили о њега. Једни што му нису ни давали шансу, други што су га гурали на, за њега ипак, неприродну позицију задњег везног.
„Ово ми је већ шеста сезона у Партизану, свашта сам прошао. Било је у том периоду свакаквих ситуација, позајмица, питања шта ће бити са мном, али ја ни сад не радим ништа другачије него свих претходних година. Једино што ми је позиција другачија“, прича Дарко Брашанац, приписујући заслуге за свој играчки процват тренеру Зорану Милинковићу од чијег мартковског доласка на клупу црно-белих игра ближе голу, а од овог лета у формацији 4-3-3 слови као леви везни наглашених офанзивних задатака.