Видео: Ужасна туча навијача Лидса и Ајнтрахта!

Пре, током и после пријатељског меча Ајнтрахт из Франкфурта и Лидс Јунајтеда у аустријском граду Ојгендорфу дошло је до туче хулигана, саопштила је полиција.

Фудбал 23.07.2015 | 08:20
Видео: Ужасна туча навијача Лидса и Ајнтрахта!

Према саопштењу, после туче у уторак вече, ухапшено је 25 особа и у сукобу је повредјено седам особа, пре свега полицајаца и припадника обезбедјења.

Пре почетка утакмице, 50 навијача немачког тима одбило је да плати превоз линијским аутобусом од Салцбурга до Ојгендорфа.

Проблем је, међутим, решен ненасилно, али када су навијачи прошли контролу на улазу у стадион напали су припаднике обезбеђења.

Том приликом повреде су задобила два припадника обезбеђења.

Полиција је потом опколила групу навијача и ухапсила четири особе, а неколико минута после почетка утакмице навијачи Лидса су напали полицију.

Ситуација се даље погоршала када су навијачи Франкфурта исекли транспаренте енглеских присталица, па је полиција морала поново да интервенише.

За време утакмице навијачи два клуба палили су пиротехничка средства, а по завршетку меча ушли су и на терен. Навијачи Лидса су потрчали ка противничком сектору, и после провокација дошло је до сукоба са Немцима. Полиција, која је, у међувремену, затражила појачање, интервенисала је и успела да оконча тучу песницама.

Али је затим испред стадиона поново дошло до туче, пошто су немачки почели да јуре енглеске навијаче.

Сукоб две групе навијача наставио се затим и у центру Ојгендорга, где је полиција, користећи и сузавац, тешком муком окончала тучу.

Утакмицу је посматрало око 1.100 гледалаца, од којих 300 навијача Франкфурта и 450 Лидса, а на крају се славио Франкфурт 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар