Посланици: Приватизација клубова, суспендовање лиге и хапшења!

Посланици Скупштине Србије су, поводом навода о намештању фудбалске утакмице протеклог викенда, међу могућим решењима проблема навели приватизацију спортских клубова, стриктну примену закона, али и суспензију фудбалске лиге.

Фудбал 23.07.2015 | 00:00
Посланици: Приватизација клубова, суспендовање лиге и хапшења!

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић рекао је да не би желео да кометарише дешавања протеклог викенда јер наводи да, ако је било неправилности, није стручан да их оцењује.

“"Сматрам да је приватизација решење. Унос здравог и исправног капитала у клубове подићи ће и рејтинг и квалитет игре, и поново ћемо фудбал изместити из канцеларије, савеза, са трибина, и вратити га на фудбалски терен”", каже Бабић.

Он наводи да ће нам у фудбалу ићи овако све док су популарнији и чешће помињани председници клубова и савеза, него играчи.

“"Знам ко су председници два наша највећа фудбалска клуба, и председник ФСС, али не знам да набројим 11 играча јер се толико брзо мењају и оду негде даље да праве каријеру", рекао је Бабић и додао да је неопходно тражити резултате, а не грчевито се борити за фотељу у клубу и савезу.

Како је навео, СНС се пре више од годину дана повукла са позиција у савезима и клубовима.

Заменик шефа посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да не жели да верује да “овакве ствари постоје на утакмицама”, али да уколико постоје било какве индиције о намештању утакмица, то је питање за надлежне.

Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић рекао је треба стриктно применити постојеће законе и рашцистити “тај очигледно присутан криминал који је ендемски у нашем фудбалу”, наводећи да се залаже за суспензију наше фундалске лиге док се “те ствари не рашчисте”.

“"После оваквих скандала не видим друго решење него да се лига суспендује и да се изврши темељна истрага и одговорни похапсе. То је мој предлог”", каже Стефановић и додаје да треба решити питање приватизације клубова.

Он сматра да би требало забранити политичарима и члановима странака да буду у управама спортских клубова.

"“Ако се овако настави, гарнитуре ће се мењати, неко ће узимати кајмак од продаје играча, намештаће се утакмице, неке лиге ће вечно бити у фудбалу, само се екипа смењује која је на власти и која мења своје људе у управама клубова”", рекао је Стефановић.

Посланик Нове странке Зоран Живковић, кометаришући наводе о намештању утакмица, каже да је то за њега апсолутно неприхватљиво и да одговор на то не треба да дају ФСС и УЕФА него надлежно тужилаштво и полиција.

"“Српски фудбал је одавно ван спорта. У фудбалу је криминал и на светском нивоу, али то није оправдање за оно што се дешава у Србији”", рекао је Живковић наводећи да је српки фудбал “место за прање биографија и новца”.

“"Погледајте људе који су у врховима клубова и њихове везе са бивишим и садашњим политичарима и све је јасно”", додао је Живковић.

Посланик ПУПС Момо Чолаковић каже да је био 50 година спортски радник, да је њему ово што се сада дешава несхватљиво и неприхватљиво и да држва треба да
реагује.
“
"Мислим да има места и за интервенцију државе, односно министарства. Морају се предузети корените мере а посебно инсистирам на томе да се што пре донесе нови закон о спорту”", рекао је Чолаковић.

Коментари / 0

Оставите коментар