Видео: Прије 10 година, Роналдињо је ''срушио'' YоуТубе!

Да, већ је прошла деценија од стварања ОНОГ видео клипа на тренингу Барселоне.

Фудбал 23.07.2015 | 13:00
Видео: Прије 10 година, Роналдињо је ''срушио'' YоуТубе!

Можете ли да се сетите како сте пре 10 година гледали снимак на којем Роналдињо обува нове копачке, па погађа пречку једном, па други, па трећи, па четврти пут?

Да ли сте тај клип "ухватили" у правом моменту на ТВ-у? Или сте "вртели" тај снимак на YоуТубе мрежи? Или сте га "скинули" са нета, па до бесвести на компу и мобилном телефону кликтали на "репеат" у медиа плаyер-у?

Наравно, тешко је сетити се, али је лако оживети одушевљење којим је цео свет гледао како Роналдињо плеше са лоптом на помоћном стадиону Барсе и чини немогуће.

Очекивано, многи нису веровали ономе што виде, већ су подсећали да је у питању само реклама, лоша монтажа, уочавали да лопта излази из кадра.

Да ли сада, десет година касније, мислите да он ово не би могао да уради?

У сваком случају, сећање на овај снимак остаће једна од најчешћих асоцијација на умеће Бразилца, који је широм света мамио људе да заволе Барселону и пре њене револуционарне тика-така игре.

Уз то, остаће запамћено да је овај снимак постао први у историји YоуТубе-а са МИЛИОН прегледа.

Сада то можда не делује као огромна цифра, али треба подсетити да је ово Роналдињово умеће "окачено" на YоуТубе у октобру 2005, само годину дана након оснивања Фацебоока (ко је тада уопште имао профил?) и пет месеци пре стварања Тwиттера.

Данас, Роналдињо је играч Флуминенсеа, у који се вратио ове недеље из Мексика, у намери да са 35 година освоји прву титулу у својој земљи и тако заокружи блиставу каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар