Новости тврде: Било је ''упада'' у свлачионицу!

Вишем јавном тужилаштву у Београду предате је поднесак са информацијама о утакмици између ОФК Београда и Црвене звезде, преносе “Вечерње новости”.

Фудбал 22.07.2015 | 19:00
Новости тврде: Било је ''упада'' у свлачионицу!

Та утакмица, одиграна у суботу на стадиону Обилића на Врачару, завршена је тријумфом ‘црвено-белих’ са 6:2, и то пошто су ‘Романтичари’ на полувремену водили са 2:0.

Одмах после тог дуела покренута су питања о његовој регуларности, а за сада није познато ко је поднео информације тужилаштву.

Према информацијама које су добиле “Вечерње новости”, надлежни заменик тужиоца ће проучити папире који су стигли, после чега ће одлучити да ли ће покренути предистражни поступак. Тачније, да ли ће од полиције тражити прикупљање свих информација које су од значаја. Уколико то учини, по добијању тражених података донеће одлуку има ли основа за покретање истраге, против којих особа и за које кривично дело.

Како је појашњено, подношењем поднеска не иницира се покретање кривичног поступка, већ само провера одређених чињеница. Њега могу поднети и физичка и правна лица.

Према Кривичном законику Републике Србије, члан 208б, односи се на кривично дело договарање исхода такмичења, које је, у принципу, у надлежности основих тужилаштава и судова. У зависности од прибављене имовинске користи, распон казне је од шест месеци до десет година затвора и новчана казна.

Сумње у намештање утакмица трају већ година, али није било доказа да је било таквих случајева. Чак и да се предузме нека конкретна акција, питање је шта може да се сазна када је у питању дуела између ОФК Београда и Црвене звезде.

Према једном од извора “Вечерњих новости”, Звездан Терзић је током одмора у полувремену улазио у свлачионицу домаћина. По другој верзији, генерални директор ‘црвено-белих’ ипак то није учинио, али у обе приче једно ипак није спорно – ‘предавање’ фудбалерима ОФК Београда између два полувремена држао је један од најближих Терзићевих сарадника.

Према незваничним информацијама истог листа, од лица која су била у самој свлачионици, домаћи тим је на полувремену био на ‘рибању’ због вођства са 2:0. Уз питање “Шта сте се растрчали?!”, наводно им је и прећено, а резултати су били видљиви од првог тренутка наставка, када је на терену постојао само један тим – Звезда.

Богдан Планић, који је на почетку претходне сезоне био у Звезди, жестоко се побунио. Према информацијама које имају “Вечерње новости”, штопер је питао Терзићевог сарадника: “На шта ово личи?”. Касније је скривио једанаестерац и добио црвени картон, наводно је стадион на Врачару напустио одмах, не чекајући ни екипу, ни крај дуела. Био је толико љут и бесан, да је, како сазнају “Новости”, чак помишљао и да заврши каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар