У Херцеговини и даље траје борба са ватром

Ватрогасци су се у протекла 24 часа борили против ватре у општинама Гацко, Берковићи и Билећа, гдје је и даље активан пожар у мјесту Долуше, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Република Српска 22.07.2015 | 11:00
У Херцеговини и даље траје борба са ватром

Екипе су на терену и покушавају да ватру у Долушама ставе под контролу, а раније су на овом подручју угашени пожари у Мириловићима и Бијељанима.

У Гацку је угашена ватра на локалитету Гат, а пожар у мјесту Заграци, које се граничи са општином Билећа, прешао је на подручје општине Гацко.

Екипа од 10 људи са двије цистерне је на терену и гаси пожар.

У општини Берковићи, у мјесту Брачићи, и даље је активан пожар, а на терену је 15 људи који прате ситуацију.

Пошто је један дио пожара на неприступачном терену тај крак се не гаси, док је други под контролом и за сада не пријети насељеним мјестима.

Ватрогасци и службе које се баве заштитом људи и материјалних добара имали су успјешне борбе са пожарима у Бањалуци у пет наврата, у општини Пале два пута и једном у општинама Невесиње, Вишеград, Источно Ново Сарајево.

У саопштењу се истиче да су све ријеке дубоко у својим коритима, еколошка мјерења су у дозвољеним границама, међутим, потребно је обратити пажњу на повећано сунчево ултраљубичасто зрачење.

Коментари / 0

Оставите коментар