Шта је Кокеза поручио људима из Звезде, Партизана и ФСС-а?!

Потпредседник црвено-белих, први човек ФС Београда и од скоро потпредседник ФСС реаговао је у тренутку када у јавности букти сукоб између Звездана Терзића, Милорада Вучелића и Томислава Караџића, али и још неких страна...

Фудбал 22.07.2015 | 13:40
Шта је Кокеза поручио људима из Звезде, Партизана и ФСС-а?!

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза рекао је данас да је суђење позитивна ствар у првом колу Супер лиге и такође је позвао на смиривање тензија међу челницима Црвене звезде, Партизана и ФСС-а.

"Прво бих се осврнуо на позитивне ствари које су се дешавале у првом колу, пре свега на суђење и чињеницу да немамо примедбу било ког клуба на рад судија, нити је било неких већих судијских грешака. Ову прилику бих искористио да апелујем на судијску комисију и судије да задрже овај курс и ниво суђења у будућности", рекао је Кокеза агенцији Бета.

Он је казао да га је са тим упознао и председник Судијске комисије Зоран Петровић.

Кокеза је навео да је његова функција "прилично незахвална" јер је члан Управног одбора Црвене звезде, председник Фудбалског савеза Београда и потпредседник ФСС.

Када је реч о условима за игру, Кокеза је казао да су они "веома тешки".

"Игра се на 40 степени и клубови морају да се убрзају са изградњом рефлектора како би играчи имали нормалне услове за игру", казао је Кокеза.

Прво коло обележила су међусобна препуцавања појединих челника Звезде, Партизана и ФСС, поводом утакмице у којој је Звезда после преокрета на Врачару савладала ОФК Београд.

Упитан да прокометарише та збивања, Кокеза је рекао да је потребно да се поштује договор од пре почетка првенства, да се челници Заједнице суперлигаша и ФСС-а уздрже од коментара и да надлежни раде посао у складу са овлашћењима и правилницима ФСС.

"То значи да су директор такмичења и комесар за интегритет дужни да посматрају све утакмице, сваког клуба и да било које пропусте за које имају сазнања процесуирају у оквиру ФСС и обавесте надлежне органе ако има неких неправилности", рекао је Кокеза.

Он је, као председник ФС Београда, чији су Звезда и Партизан чланови, аплеловао на руководства два клуба да се "уздрже од запаљивих изјава и међусобног вређања", као и стварања негативне атмосфере у јавности.

На питање шта може да уради по том питању, Кокеза је рекао да ће предложити отворени заједнички разговор свих страна.

"Предложићу да, заједно са председником ФСС, Заједнице суперлигаша и руководством два клуба, седнемо за исти сто и отворено разговарамо о свим проблемима који оптерећују фудбал, јер сам се увек залагао да се сви проблеми решавају унутар организације, а не у медијима", рекао је Кокеза.

Коментари / 0

Оставите коментар