Блатер код Путина у Москви!

Председник Русије Владимир Путин састаће се са првим човеком Међународне фудбалске федерацје (ФИФА) Сепом Блатером.

Фудбал 23.07.2015 | 19:40
Блатер код Путина у Москви!

Њих двојица ће се састати током жреба за квалификације првенство света 2018, саопштено је из Кремља.

"Очекује се састанак са Блатером и он је планиран", рекао је Ројтерсу портпарол Кремља Дмитрој Песков.

Прелиминарни жреб биће одржан у Санкт Петерсбургу у суботу увече и на њему ће бити одређене клвалификационе групе за Мундијал у Русији 2018.

Очекује се да на жребу буду присутни представници 140 фудбалских асоцијација, као и садашњи и бивши фудбалски асови, међу којима и најбољи млади голман света Предраг Рајковић.

Русија је домаћин Мундијала 2018, али је процес добијања организације овог такмичења, као и домаћинство Катара за СП 2022. доведено под знак питања, пошто су амерички и швајцарски правосудни органи започели истрагу корупције у врху ФИФА, у оквиру које је крајем маја у Цириху ухапшено седам високих званицника те организације.

Москва је америчку истрагу окарактерисала као оркестрирани покушај Запада да одузме организацију Миундијала Русији, навео је Ројтерс.

Блатер, кога је на конференцији за новинаре у понедељак британски комичар Ли Нелсон гађао доларима – са јасном алузијом на корупцију, рекао је прошлог месеца да ће поднети оставку на то место, само неколико дана пошто је поново, по пети пут изабран на ту функцију.

ФИФА ће 26. фебруара одлучити о томе ко ће заменити Блатера, који је најавио да се неће поново кандидовати.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сс

23.07.2015 17:42

Сви свјетски лопови бјезе код Путина?

ОДГОВОРИТЕ