Нови роман Харпер Ли најбрже продавана књига

Роман "Го Сет А Wатцхман" америчке књижевнице Харпер Ли постао је најбрже продавана књига у историји издавачке куће Харпер Колинс.

Занимљивости 21.07.2015 | 14:00
Нови роман Харпер Ли најбрже продавана књига

Како преноси Ројтерс, у првој недељи је само у Северној Америци продато више од 1,1 милион примерака. Књига је објављена 14. јула, 55 година након изласка култног романа "Убити птицу ругалицу", досад јединог романа 89-годишње Ли који говори о расној неједнакости на америчком југу.

Прича романа "Го Сет А Wатцхман" који је Ли написала средином прошлог века, догађа се две деценије након радње прве књиге. Јунакиња Џин Луиз Финч, познатија као Скаут, одлази из Њујорка за Алабаму, у посету свом оцу Атикусу.

У свом родном граду се изнова суочава са расистичком атмосфером која у њему влада. "Прва недеља продаје књиге 'Го Сет А Wатцхман' превазишла сва наша очекивања", изјавио је Брајан Мари, председник куће Харпер Колинс.

"Одушевљени смо реакцијом читалаца на ово ново, историјско дело једне легенде међу писцима као што је Харпер Ли", додао је он.

Харпер Ли се повукла из јавног живота након успеха романа "Убити птицу ругалицу", који се сматра једним од најзначајнијих дела америчке савремене књижевности према којем је 1962. године снимљен и Оскаром награђени филм са Грегоријем Пеком у главној улози.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар